Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Deuteronomium 31
Lucas 19
Psalmen 48: 1-8

-Voedsel tot overdenking dag 109-

• Marcus 9: 33-34
• 2 Korinthiërs 10:12

Hoogmoed komt voor de val. Wanneer je een hoogmoedig persoon ontmoet, heb je zojuist iemand ontmoet die op het punt staat te struikelen. Gods liefde is niet nep. De vele zelfverheven of aangestelde mensen die we tegenwoordig ontmoeten, zijn een teken dat we moeten wandelen in Gods soort liefde.

Op een dag hadden de discipelen van Jezus Christus onderling ruzie over wie van hen de grootste was.

“Toen zij in Kafarnaüm waren gekomen, vroeg Hij aan zijn leerlingen: ‘Waar hebben jullie het onderweg over gehad?’ Zij durfden het niet te zeggen, want ze hadden lopen discussiëren wie van hen de belangrijkste was.”
Marcus 9:33‭-‬34 HTB

Dit waren mensen die dagelijks met Jezus waren, maar toch zo competitief en vol van zichzelf dat ze niet bereid waren om zich aan elkaar te onderwerpen. Ze konden niet begrijpen dat de liefde niet zelf ingenomen is. In het huidige Christendom zien we dit nog steeds onder gelovigen die zichzelf vergelijken met zichzelf.

De Bijbel zegt: “Wij wagen het niet onszelf te vergelijken met die mannen die zichzelf aanbevelen. Hun probleem is dat zij zich alleen maar met elkaar vergelijken en hun waarde afmeten aan hun eigen denkbeelden.”
2 Korinthiërs 10:12 HTB

Daarom gedragen we ons als dwazen wanneer we denken dat we beter zijn dan de ander. Dit is de geest van trots.

De Bijbel zegt: “… liefde doet niet gewichtig, en is niet trots …”. Dus wanneer we trots zijn door ons punt te maken, laten we de geest van competitie onder ons los.

Daarom moeten we ons motief onderzoeken wanneer we mensen corrigeren of met mensen praten en ervoor zorgen dat er geen trots schuilt achter onze uitspraken.

God keert Zich tegen de hoogmoedigen, maar Hij is genadig voor wie nederig is.

Onthoud dat liefde niet opgeblazen is.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!