Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jesaja 51-52
1 Tessalonicenzen 4-5

-Voedsel tot overdenking dag 267-

• Lucas 21:1‭-‬4
• Johannes 15:13

Grotere liefde is niet het aantal dingen dat u weggeeft. Het is echter hoeveel het u heeft gekost om te geven wat u gaf.

Het Woord van God zegt bijvoorbeeld: “Hij keek op en zag hoe de rijken hun gaven in de collectekist gooiden. Er kwam ook een arme weduwe. Zij deed er twee koperen muntjes in. ‘Kijk,’ zei Hij, ‘die arme weduwe heeft meer gegeven dan al de anderen bij elkaar. Want de rijken hebben vanuit hun rijkdom gegeven, maar deze vrouw gaf van haar armoede alles wat nodig was voor haar levensonderhoud.’
Lucas 21:1‭-‬4 HTB

Twee penningskes was alles wat de weduwe had en het beste offer wat ze kon geven. Het was alsof ze haar leven neerlegde zodat anderen konden leven. Ze toonde haar liefde voor het koninkrijk van God door haar geven. Dit was hetzelfde als eerst het koninkrijk van God zoeken en dat de rest dan bovendien geschonken wordt.

Dat is de reden waarom Jezus zei: “Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden.”
Johannes 15:13 HSV

Als Jezus zijn leven nooit eerst had neergelegd, zou er vandaag de dag geen oogst van zielen zijn. Wij zijn het product van zijn offer. Het heeft Hem alles gekost zodat wij gered konden worden. Er was grotere liefde nodig om ons te redden.

Daarom moet onze liefde voor mensen of anderen niet minder zijn dan de standaard van Christus.

Onthoud: het neemt grotere liefde om redding te brengen.

Streef naar grotere liefde!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!