Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
Markus 8-10
Genesis 35-37
Spreuken 5-6

– Voedsel tot overdenking 2020 Dag 112-

Tekst voor meditatie:
• Jakobus 1: 2-4

Het woord van God zegt:

“En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.”
Romeinen 8:28 HSV

Het is voor ons als gelovigen in Christus belangrijk om te weten dat we nooit in het nadeel zijn, ongeacht de tegenstrijdige omstandigheden in ons leven. God zal altijd de satanische aanslagen mede ten goede laten werken voor ons. Daarom moeten we verder kijken dan de omstandigheden en ons focussen op wat God in ons leven wil produceren. De boodschap die ten midden van elke situatie wordt ontvangen, is wat God uit ons voortbrengt.

“Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt, want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt. Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet”
Jakobus 1:2‭-‬4 HSV

God gebruikt onze omstandigheden om ons te helpen leren zodat we functioneren in geduld en groeien naar volwassenheid. Onder omstandigheden zal Hij dingen in ons prenten waar we aan moeten werken of die we moeten doen. Dit kan direct of indirect verband met ons houden.

Het Woord van God zegt bijvoorbeeld:

“Daarom hebben wij naar u toe willen komen (althans ik, Paulus), een- en andermaal, maar de satan heeft het ons verhinderd”.
1 Thessalonicenzen 2:18 HSV

Nu was Paulus van plan om Thessalonica te gaan bedienen, maar satan verhinderde hem. Ongeacht wat er gebeurde, inspireerde God Paulus om het boek van Thessalonicenzen te schrijven. Er werd een boek uit Paulus voortgebracht door onvoorziene omstandigheden.

Daarom zegt het Woord van God:

“En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn”
Romeinen 8:28 HSV

Onthoud: God kan ook uw omstandigheden gebruiken om tot u te spreken.

Herzie uw omstandigheden en u zult de stem van God er middenin horen.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!!