Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
Marcus 4-7
Genesis 31-34
Spreuken 3-4

-Voedsel tot overdenking 2020 dag 111-

Tekst voor meditatie:
• Romeinen 8:28

God kan ook tot ons communiceren door de omstandigheden waar we doorheen gaan in het leven. Een geweldig voorbeeld is Jozef.

“Wees daar nu niet verdrietig over. Wees niet boos op elkaar dat jullie mij hierheen hebben verkocht. Want God heeft mij voor jullie uit gestuurd om jullie te kunnen redden. Want er is al twee jaar hongersnood in dit land en er komen nóg vijf jaren waarin niet geploegd en niet geoogst zal worden. Daarom heeft God mij voor jullie uit gestuurd om ervoor te zorgen dat jullie in leven zouden blijven. Hij wilde jullie op een heel bijzondere manier redden. Niet júllie hebben mij hierheen gestuurd, maar Gód heeft mij hierheen gestuurd. Hij heeft mij raadgever van de farao gemaakt. Ik ben heer over al zijn dienaren en heerser over heel Egypte.
Genesis 45:5‭-‬8 BB

Om een ​​volledig beeld te krijgen, gelieve Genesis 37-50 lezen. Er is niets dat gebeurd zonder Gods kennis. Zelfs waneer omstandigheden blokkeren wat u ervaart als Gods wil, heeft God nog steeds de controle. God kan elke daad nemen, of het nu satan of een mens is, en deze gebruiken voor Zijn eigen doel. Hoewel de mens of satan niet in Zijn plan zijn, staat Hij toe dat bepaalde gebeurtenissen in uw leven plaatsvinden om Zijn Naam te verheerlijken. Als u uw omstandigheden opnieuw bekijkt, dan leert u er iets van.

Daarom zegt het Woord van God:

“Wij weten nu, dat [God] alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens Zijn voornemen geroepen zijn.
Romeinen 8:28 NBG51

Een waarschuwing: u moet niet uw eigen wensen achter nagaan om zo problemen op uzelf af te roepen en te zeggen dat God het wel zal gebruiken om tot u te communiceren. Dat was niet het geval bij Jozef; als u van God houdt, gaat u achter Zijn wil aan en het maakt niet uit hoe satan of de mens probeert te manipuleren of zijn zin wil krijgen in Gods plan, het zal mede ten goede werken.

Onthoud: God kan ook omstandigheden gebruiken om met u te communiceren.

God is in controle, vertrouw Hem!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!