Scroll Top

Als Pastor en ik samen in het nieuwe kerkgebouw aankomen, zijn de mannen hard aan het werk in de kerkzaal. Er wordt niet veel gesproken. Zou het eraan liggen dat er geen vrouwen aanwezig zijn? Er is geen muziek maar dat lijkt de broeders niet te deren. Ze zijn uitermate gefocust om de kerkzaal af te krijgen. Ik houd wel van die ‘hands on mentaliteit’. Laat staan onze Hemelse Vader die ziet hoe Zijn kinderen met hun hart werken aan Zijn Huis!

Br. Brian en onze coördinator Arno waren in de ochtend druk bezig met schilderen (helaas heb ik daarvan geen foto’s). Ook br. Gilbert en Alfonso zijn niet weg te slaan van de kwasten. De toewijding van iedereen in deze dagen is hartverwarmend.

PhotoGrid_1427493979147_resizedPhotoGrid_1427493058178_resized

Ik moet wat doen! Mijn handen beginnen al te jeuken. Ik wil graag de beruchte “Dankmuur” afmaken. Aanvankelijk begin ik er alleen aan maar later komen br. Glenn, Pastor en br. Brian mij ondersteunen. Het is best zwaar aangezien we de eerste laag verf aanbrengen van het midden van de muur naar het plafond. Het is dik verf opbrengen en goed aandrukken op de bakstenen muur. Hier en daar spijkers, schroeven, stof en spinnenweb verwijderen. Het is opmerkelijk te zien dat de verf van de vorige dag opgezogen is door de muur zelf. Vooral de kopstenen verschillen van kleur in de muur. Maar ik ben niet ontmoedigd hoor… het is een goede oefening voor de armen, schouders en rug! Ha de sportschool is daar niks bij!

PhotoGrid_1427493619273_resizedDe drie pilaren in de kerkzaal zijn echte ‘eye catchers’. Waar ze eerst een lelijke gele kleur waren, zijn ze nu roomwit geverfd. De hele kerkzaal ziet er ineens veel frisser uit. Het begint echt mooi te worden! Mijn hart maakt een sprongetje! Ik kan niet wachten voor de opening van het gebouw op 5 april a.s.

PhotoGrid_1427493843342_resizedPhotoGrid_1427494986102_resized

De mannen hebben zelf een steiger gebouwd. Met twee planken tussen twee ladders kunnen ze de achterwand veel beter verven. Natuurlijk is er ook tijd voor lunchbreaks tussendoor. De werksfeer is echt top! Br. Clarence en Pastor Charles zijn er vanaf het begin bij geweest en hun humeur wordt er niet minder op! Integendeel! Het is mooi om te zien dat de broeders hard werken en met enthousiasme voor De Heer blijven werken. Als je iets doet met je hele hart aan De Heer dan is het nooit verspild! God ziet het namelijk en Hij zal je rijkelijk ervoor belonen!

“No pure act of true love is ever wasted”

Comments (1)

Love you all my dear brothers and sisters, and of course my dear and beloved pastors. I can see that you are doing it with joy on your faces! keep up the good work!

Comments are closed.