Deze maand is profetisch gemarkeerd als “Wandel in Dè zegen!” Ik helemaal enthousiast want deze maand gaat het toch echt gebeuren: eindelijk in de zegeningen van God lopen??HALLELUJAAAAHHHH???? Een beter woord van God kan je toch niet krijgen?!?
Nou we zitten halverwege de maand en ik ben erachter gekomen dat de zegen van God gepaard gaat met discipline, consistentie en gehoorzaamheid!
‘En het zal gebeuren, als u de stem van de HEERE, uw God, nauwgezet gehoorzaam bent, door al Zijn geboden, die ik u heden gebied, nauwlettend in acht te nemen, dat de HEERE, uw God, u dan een plaats zal geven hoog boven alle volken van de aarde. En al deze zegeningen zullen over u komen en u bereiken, wanneer u de stem van de HEERE, uw God, gehoorzaam bent:’
‭‭Deuteronomium‬ ‭28:1-2‬ ‭HSV‬‬
Iedereen wilt resultaat, maar niet iedereen is bereid om door het proces te gaan: vandaag had ik zangles en ik doe niet mijn huiswerk, maar ik kom er altijd goed vanaf. Mijn talent geeft me een voorsprong, maar alleen discipline en consistentie geven resultaat! Tijdens het zingen liep ik vast en mijn zwakheden werden pijnlijk zichtbaar door nog wel een lied die ik zelf had uitgekozen??‍♀️?
Normaal gesproken ben ik in mijn nopjes maar dit keer zat ik toch verdrietig achter mijn stuur naar huis. Ik begon met de Heilige Geest te praten en zo lief als Hij is, maakte Hij me duidelijk dat verandering alleen komt door er iets voor te doen. Gelukkig wil de Heilige Geest mij ook alle dingen leren (John 14:26)☺️. Als iets belangrijk voor je is dan moet je er ook tijd aan besteden. Tijd om mijn prioriteiten maar eens op een rijtje te zetten!
‘want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.’
‭‭Mattheüs‬ ‭6:21‬ ‭HSV‬‬
Waar spendeer ik mijn meeste tijd aan? En is daar waar ik mijn tijd aan besteed ook echt belangrijk voor mij? Vaak ontdek je dat je loze tijdsbesteding hebt, dus er is zeker winst te halen. Discipline zorgt er namelijk voor dat je ook niet meer je tijd wilt verspillen!
‘[ Jezus zei: ] “Als jullie echt van Mij houden, doe dan ook wat Ik zeg.’
‭‭Johannes‬ ‭14:15‬ ‭BB‬‬
Wat heeft God tegen jou gesproken wat je nog uitstelt? Als je echt van Jezus houdt dan doe je wat Hij van je vraagt.
‘Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Als je bij Mij wil horen, moet je stoppen met voor jezelf te leven. Je moet elke dag het kruis opnemen en Mij volgen.’
‭‭Lukas‬ ‭9:23‬ ‭BB‬‬
Waar een wil is, is een weg! Als je echt wilt dan maak je ook een andere keuze! God zoekt gewillige mensen die zichzelf laten overnemen door de Heilige Geest. Je dacht toch niet dat je dit in eigen kracht kan bewerkstelligen? ??‍♀️?