-Ware blijdschap-

Vandaag lezen we:

“Gezegend en benijdenswaardig blij [met een blijdschap voortgebracht door de ervaring met Gods gunst en vooral bepaald door de openbaring van Zijn weergaloze genade] zijn zij die treuren, want zij zullen getroost worden! [Is een. 61:2.]”
Mattheüs 5:4 AMPC

“U bent gezegend wanneer u voelt dat u heeft verloren datgene wat u het meest dierbaar is. Alleen dan kunt u omarmd worden door Degene die u het meest dierbaar is.”
Mattheüs 5:4 MSG

Wanneer u iemand verliest die u dierbaar is, is de Heer Zelf bereid u te omhelzen omdat u dierbaar bent voor Hem. Er zijn bepaalde omstandigheden die op het pad van mensen zijn gekomen waarover ze geen controle hadden. Sommige van deze omstandigheden hebben hen gebroken, verwond of verdrietig achtergelaten. Bijvoorbeeld het verlies van een geliefde, baan, mislukt huwelijk, of mensen die misbruik hebben gemaakt van hun kwetsbaarheid en hen hebben misbruikt. Wanneer u dergelijke gebeurtenissen tegenkomt, is het pijnlijk. Maar u moet weten*dat dit één van de redenen is waarom Jezus Christus werd gezalfd.

Het Woord van de Heer zegt:

“De Geest des Heren [is] op Mij, omdat Hij Mij [de Gezalfde, de Messias] heeft gezalfd om het goede nieuws (het Evangelie) aan de armen te verkondigen; Hij heeft Mij gezonden om de gevangenen vrijlating en blinden het herstel van het gezichtsvermogen aan te kondigen, om als verlost degenen uit te zenden die verdrukt zijn [die vertrapt, verwond, gekneusd en door rampspoed verscheurd zijn],”
Lucas 4:18 AMPC

God wil u altijd troosten, zodat Hij u kan gebruiken om anderen te troosten. Dus, in plaats van in uw verdriet of pijn te blijven hangen, kom dichterbij en sta Hem toe u te vertroosten door Zijn Woord.

Daarom zegt het Woord van God:

“Alle lof aan de God en Vader van onze Meester, Jezus de Messias! Vader van alle barmhartigheid! God van alle genezende raad! Hij is naast ons als we door moeilijke tijden gaan, en voordat u het weet, brengt Hij ons naast iemand anders die moeilijke tijden doormaakt, zodat we er voor die persoon kunnen zijn, net zoals God er voor ons is. We hebben veel moeilijke tijden die voortkomen uit het volgen van de Messias, maar niet meer dan de goede tijden van Zijn genezende troost – we krijgen daar ook een volledige mate van.”
2 Korintiërs 1:3-5 MSG

Onthoud, in welke omstandigheden u zich ook bevindt, God is onze huidige hulp in moeilijkheden en is altijd bereid om ons te troosten als we verdriet hebben. U voelt misschien niet eens dat Hij daar is, maar ga niet af op uw gevoelens, leun op Zijn Woord dat zegt:

“Als uw hart gebroken is, zult u God juist daar vinden; als u een stomp tegen u maag krijgt, helpt Hij u om op adem te komen.’
Psalm 34:18 MSG

Hij wil dat als we in ons verdriet op Hem leunen, zodat Hij ons in ruil daarvoor de beste troost geeft die we maar kunnen hebben. Hij kan iemand gebruiken die heeft meegemaakt wat we doormaken om ons te troosten, omdat die persoon ook in dezelfde omstandigheden door God werd getroost.

De reden waarom u gezegend bent als u rouwt, is omdat de God van troost u zal troosten en u zal zalven met een speciale genade om anderen te troosten.

Onthoud dat u nooit iemand gelukkig kunt maken als u zelf ongelukkig bent!

Het is ware blijdschap voor degenen die treuren omdat God hen Zelf omhelst en vertroost!

Laten we bidden:

Hemelse Vader, genees elke pijn of elk verdriet die ik ooit heb meegemaakt en geef me in plaats van as, vreugdeolie in Jezus Naam, Amen.