Vaak als we het hebben over gehoorzaamheid aan God dan komen er allerlei associaties naar boven: “ik moet dit doen… ik moet ook nog dat doen… als dit maar goed is… ik hoop dat God nu blij met me is” Het is goed dat we God willen behagen maar laat ons motief alstublieft liefde zijn. God staat niet met een scorebord klaar om een minnetje of plusje achter onze naam te zetten. Waarom doet u wat u doet?

Sta dan vast in de vrijheid waarmee Christus ons vrijgemaakt heeft, en laat u niet weer met een juk van slavernij belasten.” Galaten 5:1 HSV

God gehoorzamen omdat u bang bent om naar de hel te gaan, heet angst. Dat is geen vrees voor God hebben zoals De Bijbel dat heeft bedoeld. Bijvoorbeeld: uw collega’s gaan regelmatig eerder weg van het werk. Uw manager ziet het niet vanwege zijn vele vergaderingen buiten de deur. U bent u ervan bewust dat God u wel ziet. U steelt geen tijd van uw werkgever. U weet namelijk dat u uiteindelijk voor God werkt en dat u Hem vertegenwoordigt overal waar u gaat.

Gods vrees is dus een houding van het hart naar God toe en niet een uiterlijk vertoon voor het oog van de mens. God vrezen betekent dat u Hem op de eerste plaats zet in uw leven. God is zó belangrijk en kostbaar voor u dat u dáárom andere keuzes maakt. Liefde doet namelijk volgen. En u wilt Jezus toch volgen?

Wie van Mij houdt, zal altijd volgens Mijn geboden leven.” Johannes 14:15 HTB