Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Psalmen 124-125

-Voedsel tot overdenking dag 320-

• 1 Korinthiërs 8:13
• Romeinen 14: 20-21, 23

Gods liefde zal er altijd voor zorgen dat u bij de zwakkeren blijft staan ​​zonder dat ze zich waardeloos voelen over zichzelf, of dingen doen die tegen hun geweten werken.

“Ik heb zelf besloten nooit meer vlees te eten als ik mijn broeder daarmee ten val breng. Ik wil niet dat hij in moeilijkheden komt door iets dat ik eet.
1 Korinthiërs 8:13 HTB

Daarom kan elke handeling van een sterkere broeder in het geloof van onze Heer Jezus Christus toelaatbaar zijn maar als het ervoor zorgt dat een zwakkere broer tegen zijn geweten zondigt dan is het verkeerd. Want het belemmert de geestelijke vooruitgang van de (zwakkere) broeder.

“U moet omwille van voedsel het werk van God niet ongedaan maken en afbreken en vernietigen! Alles is inderdaad [ceremonieel] schoon en puur, maar het is verkeerd dat iemand het geweten van anderen schaadt of hen laat vallen door wat hij eet. Het juiste is om geen vlees te eten of [helemaal geen] wijn te drinken, of [iets anders te doen] als het uw broeder doet struikelen of zijn geweten kwetst of hem beledigt of verzwakt.”

“Wat zou het verschrikkelijk zijn als wij om voedsel het werk van God zouden verwoesten. U mag inderdaad alles eten, maar als u daardoor iemand aanstoot geeft, is het verkeerd. Wie vlees eet en het daardoor een andere gelovige moeilijk maakt, moet het laten. Met wijn drinken of iets anders is het net zo. Maar wie twijfelt of iets gegeten mag worden, moet het laten staan. Als u het dan toch eet, doet u verkeerd, omdat het tegen uw eigen overtuiging in gaat. Want alles wat niet uit overtuigd geloof gedaan wordt, is zonde!”
Romeinen 14:20‭-‬21‭, ‬23 HTB

Wanneer u uw ego boven anderen plaatst, dan is het zelfzucht. Liefde veroorzaakt niet dat mensen vallen, maar het brengt mensen van duisternis naar licht.

Onthoud: Liefde geeft de ander de eerste keuze. Want Liefde verlaagt altijd Zijn standaard om de zwakken te helpen.

Verlaag uw standaarden!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!