Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jeremia 21-22
Jakobus 4-5

-Voedsel tot overdenking dag 285-

• Genesis 2: 15-17
• 1 Korinthiërs 6:18

De Liefde heeft Zijn grenzen. Het feit dat u van mensen houdt, betekent niet dat ze maar mogen doen wat ze willen. Zelfs God stelde grenzen in de omgang met Adam en Eva toen Hij hen in de hof van Eden plaatste. De grenzen van God in hun leven waren een uitdrukking van Zijn liefde voor hen. God beschermde hen tegen een val.

“De Here God plaatste de mens in de hof van Eden om de zorg daarvan op zich te nemen en de hof te bewerken. Maar Hij waarschuwde de mens: ‘Je mag van alle bomen in de hof eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad. Want als je daarvan eet, zul je zeker sterven.”
Genesis 2:15‭-‬17 HTB

De grenzen in de Liefde zijn voor onze bescherming, en niet voor controle. Grenzen zijn goed omdat het ons laat weten wat wel of niet is toegestaan. Daarom, wanneer grenzen worden overschreden, wordt het zichtbaar wat er in het hart van degene was die het overschrijdt.

Het Woord van God zegt bijvoorbeeld: “Houd u ver van elke vorm van hoererij. Geen andere zonde heeft zó wezenlijk met uw lichaam te maken. Als u met een andere dan uw eigen vrouw gemeenschap hebt, doet u kwaad aan uw eigen lichaam.”
1 Korinthiërs 6:18 HTB

Deze tekst wordt ons gegeven omwille van liefde en bescherming, zodat we geen prooi zullen zijn voor de listen van satan.

Onthoud: Liefde heeft altijd Zijn grenzen.

Blijf op uw weghelft en respecteer de grenzen van Gods liefde, terwijl u daarop wandelt.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!!