Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jesaja 45-46
Filippenzen 4

– Voedsel tot overdenking dag 263-

• 1 Korinthiërs 13: 3-7
• Mattheüs 20:28

In dit leven is het soms moeilijk om uw eigen prioriteiten opzij te zetten voor iemand anders. Natuurlijk gesproken wil iedereen altijd zichzelf op de kaart zetten. Dat is waarom Jezus kwam om de weg van God en Gods weg van liefde te introduceren. De liefde van God beschouwt de noden van anderen dringender dan de behoeften van zichzelf. Het ontleent voldoening wanneer aan de behoeften van mensen wordt voldaan.

“Stel dat ik alles wat ik had weggaf aan de arme mensen, en stel dat ik er trots op kon zijn dat ik mijn lichaam opofferde [ vanwege mijn geloof in de Heer ] . Maar als ik dat zonder liefde deed, had ik er niets aan. De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig.”
1 Korinthiërs 13:3‭-‬7 BB

Het Woord van God zegt: “… De Liefde acht de ander uitnemender dan zichzelf …”

Daarom is Jezus gekomen om te dienen en niet om te worden bediend.

“zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.”
Mattheüs 20:28 HSV

Zolang uw eigen reputatie nog steeds telt in plaats van Christus, kunt u nooit in Gods liefde wandelen. Dit is de reden waarom liefde niet zijn eigen weg zoekt.

Onthoud: liefde streeft eerst naar het belang van anderen voordat het zijn eigen belang heeft.

Leer om eerst rekening te houden met anderen!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!