Scroll Top

Bijbelstudie leesplan 2019

Vandaag lezen wij:
Genesis 41:41-57
Genesis 42:1-38
Mattheüs 14:22-36
Mattheüs 15:1-9
Psalmen 12:1-9

– Voedsel tot Overdenking dag 21 –

• Genesis 35:1-5
• Psalmen 34:7
• Exodus 23:20-23

Onze gehoorzaamheid aan God stuurt altijd een boodschap aan onze vijanden. Op het moment dat Jacob ervoor koos God te gehoorzamen door zijn huis in orde te brengen, kwam de toorn van God op zijn vijanden en ze konden hem niets maken.

Het Woord van God zegt: “De engel des Heren beschermt en redt allen die God vereren of vrezen…”

Zijn Woord zegt ook: “Zijn engel zal voor ons uitgaan als wij aan Zijn Stem gehoorzamen…”

Ik geloof heel sterk dat het moment dat Jacob ervoor koos om God te vereren door het wegdoen van afgoden, het afdoen van hun oude gewaden en terug te keren naar de plaats van heiliging (Bethel), dat engelen werden vrijgezet om angst te zaaien onder hun vijanden. Met andere woorden gehoorzaamheid zet activiteiten van engelen vrij ten gunste van ons.

Daarom vecht de vijand tegen ons om ervoor zorg te dragen dat we niet Gods instructie opvolgen, omdat hij weet dat het Gods aanwezigheid en engelen aantrekt.

Wanneer wij God gehoorzamen dan worden Zijn geesten van bediening niet alleen vrijgezet om ons te bedienen maar ook om klussen te klaren ten behoeve van ons.

Onthoud dat het Zijn Tegenwoordigheid in en op ons leven is, dat een onderscheid maakt tussen ons en de mens die nog niet tot de reddende waarheid van Jezus Christus is gekomen.

We zouden niet de tegenwoordigheid van God in en op ons leven door ongehoorzaamheid moeten verstikken. Sommige van onze engelen staan stil vanwege een levensstijl dat compromis sluit.

Laten we ervoor kiezen om in absolute gehoorzaamheid te wandelen, zodat Gods Gunst en deuren van mogelijkheden open zullen blijven voor ons in Jezus Naam.

Vele zegeningen in Jezus Naam.

Denk en kom in actie!!!