Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Koningen 25
Jona 1-4
Romeinen 16

-Voedsel tot overdenking dag 199-

• Lukas 15: 11-24

De liefde dwingt mensen niet. Het stelt mensen in staat om hun eigen beslissingen te nemen.

Het Woord van God zegt: “Trek de wereld in,’ zei Hij tegen hen, ‘en vertel aan de hele schepping het goede nieuws over Mij. Wie het geloven en gedoopt worden, zullen gered worden. Maar wie het niet geloven, zullen worden gestraft.”
Marcus 16:15‭-‬16 HTB

De bovenstaande tekst houdt in dat er sommigen zouden zijn die niet zouden geloven. Dat verandert niets aan Gods liefde voor hen. God reikte naar hen uit door Zijn eniggeboren Zoon te sturen, om de losprijs te betalen voor hun zonden. Het is aan hen om zich te bekeren en redding te accepteren. Dat is Gods liefde in volle weergave.

Een ander geweldig voorbeeld is de verloren zoon. Hij verspilde alles wat hij van zijn vader ontving vanwege zijn ego. Terwijl hij niets meer had en met varkens omging, kwam hij bij zichzelf en keerde terug naar huis. De sleutel is, hoewel de vader van de verloren zoon wist dat hij het verkeerde pad koos, zijn liefde voor hem veranderde niet. Daarom bleef hij uitkijken naar de dag van zijn terugkeer en daarom ontving hij hem ook met vreugde toen hij thuiskwam (lees alstublieft Lucas 15: 11-24).

De verloren zoon leerde op de harde manier. Ook al is de harde manier nooit de beste manier om te leren. Echter, God’s Liefde wil niet dat u leert in pijn.

Leer niet in pijn!

Bedenk: de liefde spreekt altijd de waarheid; het zal zich nooit opdringen aan mensen en het is niet manipulatief.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!