Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Samuel 12
Handelingen 15-16
Psalmen 82

-Voedsel tot overdenking dag 163-

• Hebreeën 6:12
• Handelingen 15: 36-41
• 2 Timotheüs 4:11

Veel mensen hebben hun goddelijke momenten verspeeld door gebrek aan geduld.

Het Woord van God zegt: “opdat u niet traag wordt, maar navolgers bent van hen die door geloof en geduld de beloften beërven.”
Hebreeën 6:12 HSV

Soms geven we mensen op vanwege ons onvermogen om te kunnen zien wat er in de toekomst van ze zal worden. Er is tijd nodig voor mensen om te ontwikkelen en Gods bestemde plan voor hun leven te laten manifesteren. Daarom moeten we nooit te snel een conclusie over iemand trekken die ruw is op dat moment door te zeggen: “Ik heb een hekel aan… of haat hem/haar.” Wees geduldig en vertrouw God, wetende dat u zelf ooit ook eens ruw voor een ander was. Het was te wijten aan de tolerantie van de mensen om u heen, dat uw karakter nu gelijkvormig is aan de persoon die God u heeft voorbestemd om te zijn.

Dit is de reden dat we geduld moeten uitoefenen met mensen en onszelf. De persoon die u vandaag misschien niet leuk vindt, is misschien wel dezelfde persoon die u morgen nodig hebt.

Een groot voorbeeld is apostel Paulus die Johannes Marcus afwees vanwege zijn geestelijke houding (Handelingen 15: 36-41). En als gevolg hiervan ging hij uit elkaar met Barnabas. En later verliet hij in zijn bediening de mensen waarvan hij dacht dat ze getrouw waren en hij vroeg diezelfde Johannes Markus om hulp (2 Timoteüs 4:11).

De Bijbel zegt dat De Liefde geduldig is en een vrucht is van de Geest. We moeten ons overgeven aan de Heilige Geest om deze vrucht te produceren, wetende dat zonder dat we de beloften die God voor ons heeft niet zullen erven.

Onthoud: Liefde is geduldig en geduld is de sleutel tot de troon.

Oefen geduld uit met mensen en uzelf !!!!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!