Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
2 Samuel 4
Handelingen 3
Psalmen 73

-Voedsel tot overdenking dag 155-

• Romeinen 8:16
• Psalmen 18:28
• Exodus 13:21

Iemand liefhebben is hen begeleiden. U kunt niet liefhebben zonder degene te begeleiden van wie u houdt.

Het woord ”begeleiden” betekent om de weg aan anderen te tonen of om een ​​escorte, dirigent of piloot te zijn. Als u een piloot bent, betekent dat u ervoor zorgt dat het vliegtuig op de plaats van bestemming aankomt op basis van de routeplanner, ongeacht de turbulentie. Het is hetzelfde in liefde geven aan mensen. Uw doel is om hen naar hun bestemming te leiden zo de Geest u leidt, ongeacht hun houding.

De reden waarom de mensen begeleiding nodig hebben, is omdat ze de weg niet kennen.

Toen bijvoorbeeld de kinderen van de Israël Egypte verlieten, kende zij de uitweg niet. God moest hen elke dag begeleiden door een pilaar van vuur en een wolk. God stopte niet om hen te leiden, ongeacht hun houding (Ex 13:21). Hij deed dit vanwege zijn liefde voor hen.

Daarom zegt het Woord van God:
“Want Ú doet mijn lamp schijnen, HEERE ; mijn God doet mijn duisternis opklaren.”
Psalm 18:29 HSV

God wil ons gebruiken om anderen in Zijn Liefde te begeleiden als we toestaan ​​dat Zijn Geest in ons, ons leidt.

Toen Jezus zei tegen Petrus “weid mijn lammeren”, bedoelde hij: wees de begeleider of piloot voor de lammeren.

De psalmist zei: “Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.”
Psalm 23:4 HSV

De reden waarom Jezus Christus vermaning gebruikt om ons te begeleiden in plaats van ons te laten zinken, is vanwege Zijn liefde voor ons. Hij leidt ons dagelijks, hoewel we niet altijd begrijpen hoe. Dat is de reden waarom de vijand (tegenstander) niet zijn zin gekregen.

Het is voor dit doel dat Jezus tegen Petrus zei: “Weid mijn lammeren”. Jezus zei hem dat hij de lammeren moest begeleiden.

De Bijbel zegt: “Toen zij dan de maaltijd gebruikt hadden, zei Jezus tegen Simon Petrus: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij meer lief dan dezen? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Weid Mijn lammeren. Hij zei opnieuw tegen hem, voor de tweede keer: Simon, zoon van Jona, hebt u Mij lief? Hij zei tegen Hem: Ja, Heere, U weet dat ik van U houd. Hij zei tegen hem: Hoed Mijn schapen. Hij zei voor de derde keer tegen hem: Simon, zoon van Jona, houdt u van Mij? Petrus werd bedroefd, omdat Hij voor de derde keer tegen hem zei: Houdt u van Mij? En hij zei tegen Hem: Heere, U weet alle dingen, U weet dat ik van U houd. Jezus zei tegen hem: Weid Mijn schapen.
Johannes 21:15‭-‬17 HSV

Het Engelse woord “feed”(voeden) komt van het Griekse woord “bosko”. Bosko betekent veel dingen, maar een van de betekenissen is om iemand te begeleiden.

U kunt niet rondgaan en proclameren Gods Liefde voor mensen belijden zonder hen begeleiding te geven.

Onthoud: Liefde is een routeplanner voor mensen. Daarom geeft De Liefde mensen nooit op.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!!