Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jozua 16-17
Johannes 3
Psalmen 55

-Voedsel tot Overdenking Dag 119-

• Lucas 17: 1-5
• Filippenzen 1: 9-10

We moeten verlangen om in de liefde te groeien. De waarheid is dat groeien in liefde heeft te maken met het liefhebben van dezelfde mensen die u ooit pijn hebben gedaan.

God gebruikt uitdagingen in ons leven om onze liefde te ontwikkelen. Het is gemakkelijk om degenen lief te hebben die van u houden, maar het is moeilijk om onze haters lief te hebben. Echter dit is waar groei in de liefde in zit. We moeten leren mensen lief te hebben, maar niet houden van wat ze doen.

Daarom zei Jezus: “Ik waarschuw jullie. Als je broer zondigt, wijs hem dan terecht. Als hij spijt heeft, moet je hem vergeven. Zelfs als hij zeven keer per dag tegen je zondigt. Als hij je telkens komt zeggen dat het hem spijt, moet je hem telkens opnieuw vergeven.’ De apostelen zeiden tegen de Here: ‘Geef ons een groter geloof.”
Lucas 17:3‭-‬5 HTB

We moeten opmerken dat mensen niet veranderen vanwege ons kunnen, maar door God. Daarom moeten we in de liefde blijven wandelen voor onze haters, ongeacht hun houding en God vertrouwen hun leven te veranderen. We groeien in Gods liefde in ongunstige omstandigheden. De vijand bracht deze omstandigheden, maar God gebruikt het om onze liefde voor Hem te testen.

Onthoud dat we niet kunnen zeggen dat we God liefhebben Die we niet kunnen zien en de mensen haten die wel kunnen zien. Daarom ons bewijs van het wandelen in Gods liefde is het liefhebben van mensen.

Daarom waarschuwt het Woord van God ons om in de liefde te groeien omdat volwassenheid in de liefde een teken is dat we God kennen.

“Ik bid dat u meer en meer van liefde zult overvloeien, zodat u een diep geloof en inzicht in de dingen van God zult krijgen. Ik wil dat u scherp kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van Christus zuiver zijn, zonder dat er iets op u aan te merken is,”
Filippenzen 1:9‭-‬10 HTB

Het wordt tijd dat we groeien in de liefde. Beproevingen en vervolging zorgen ervoor dat we groeien in de liefde. Lees aub Romeinen 8: 35-39; Apostel Paulus zijn liefde voor mensen en God groeide enorm in moeilijke tijden.

Onthoud, God liefhebben is mensen liefhebben.

Veel zegeningen in Jezus Naam!

Overdenk het en handel ernaar !!!!