Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jozua 10-11
Lucas 24
Psalmen 52

-Voedsel voor uw Overdenking Dag 116-

• Genesis 45: 3-8
• Genesis 50:20

Liefde wreekt zichzelf niet en neemt niemand iets kwalijk. Als we het verlangen hebben om mensen hetzelfde kwaad te zien ondergaan zoals bij ons is aangedaan, is dat een teken dat we nog steeds pijn hebben of de geest van bitterheid dragen.

De geest van liefde wreekt zichzelf niet. Daarom zegt de Bijbel dat de liefde niets kwalijk neemt. Wanneer we de fouten bijhouden die ons zijn aangedaan, houden we pijn, woede, wrok en wraak bij onszelf. Deze dingen zullen door de vijand gebruikt worden om ons in een geestelijk verzwakte toestand te brengen door ons een slachtoffer te maken van het kwaad dat ons is aangedaan.

We zouden allemaal moeten weten dat God nog steeds de controle heeft over onze zaken, als we maar leren om onszelf over te geven; waar we ook doorheen mogen gaan in Hem.

De Bijbel zegt: “‘Ik ben Jozef,’ zei hij tegen zijn broers. ‘Leeft mijn vader nog?’ Zijn broers konden geen woord uitbrengen. Zij staarden hem alleen stomverbaasd aan. ‘Kom eens hier,’ zei hij. Ze kwamen dichterbij. En hij herhaalde het: ‘Ik ben Jozef, jullie broer, die jullie naar Egypte verkochten! Verwijt het jezelf niet, want God had er een bedoeling mee!

Hij stuurde mij voor uit, zodat ik jullie levens kon redden. God heeft mij hierheen gestuurd om jullie en jullie gezinnen in leven te houden, zodat jullie kunnen uitgroeien tot een groot volk. Ja, God stuurde mij hierheen, niet jullie! Hij heeft mij adviseur van de farao en heerser over diens hele rijk gemaakt. Ik bestuur het hele land Egypte.”
Genesis 45:3‭-‬5‭, ‬7‭-‬8 HTB

Jozef zag Gods hand van promotie aan het werk in zijn leven door zijn omstandigheden te gebruiken om hem naar de plaats te brengen die Hij (God) voor hem had bestemd.

Daarom zegt dezelfde Bijbel: “Ik geloof dat God jullie slechte bedoelingen heeft omgebogen tot iets goeds, want Hij heeft mij deze hoge positie gegeven, zodat ik de levens van vele mensen kon redden.”
Genesis 50:20 HTB

Joseph was gefocust op Gods plan en niet op wat zijn broeders hem aan hadden gedaan. Daarom nam hij het ze nooit kwalijk en trad hij niet op als slachtoffer, maar als overwinnaar.

Het goede nieuws; ongeacht het kwaad dat ons is aangedaan, is dat Gods plan voor ons leven daarmee niet veranderd. Om deze reden moeten we ons focussen en en staan op Gods beloften voor ons en niet op de omstandigheden die we kunnen tegenkomen.

We moeten niet toestaan ​​dat bitterheid of onvergevingsgezindheid ons ervan weerhoudt deel te nemen aan onze erfenis in Christus en ook het vervullen van Gods mandaat voor ons leven.

Onthoud dat liefde niemand iets kwalijk neemt!

Veel zegeningen in Jezus Naam!

Denk en handel !!!!!