Scroll Top

Bijbelstudieplan 2020

Voor vandaag lezen we:
Openbaring 9-11

-Voedsel tot overdenking 2020 dag 59-

Tekst voor meditatie:
• Johannes 16:13

De Geest van God leidt u door uw wedergeboren geest. Daarom moet u er een gewoonte van maken om te luisteren naar wat De Heilige Geest getuigt met uw geest of dat u leert aandacht te geven aan de stem van uw geest die het geweten genoemd wordt.

Het Woord van God zegt:

“Maar wanneer Die komt, de Geest van de waarheid, zal Hij u de weg wijzen in heel de waarheid, want Hij zal niet vanuit Zichzelf spreken, maar wat Hij gehoord zal hebben, zal Hij spreken, en de toekomstige dingen zal Hij u verkondigen.”
Johannes 16:13 HSV

Train uw geestelijk wezen echter in de dingen van de Geest: mediteer, breng het in praktijk en geef het Woord van God de eerste plaats in uw leven. Volg de stem van uw geest bij elke gelegenheid of omstandigheid die u tegenkomt in het leven. Als u dit doet, zal het heel makkelijk zijn voor u om begeleid te worden door de Heilige Geest.

Uw hart heeft de kracht en het vermogen om te communiceren en het heeft een eigen wil, daarom beschuldigt het u of pardonneert het u in uw handelingen. Het geeft u het vertrouwen dat nodig is om God te dienen. Daarom is het uw taak om ervoor te zorgen dat uw hart rein staat voor God.

“Geliefden! Als ons hart ons niet veroordeelt, hebben wij vrijmoedigheid om tot God te gaan; en wat wij ook maar bidden, ontvangen wij van Hem, omdat wij Zijn geboden in acht nemen en doen wat Hem welgevallig is.”
1 Johannes 3:21‭-‬22 HSV

Onthoud: het ontvangen voor ons van God is gebonden aan de gesteldheid van ons hart en geweten.

Heb een rein hart voor God en mensen!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar!!!!!