Scroll Top

Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
2 Petrus 1-3

-Voedsel tot overdenking 2020 dag 48-

Tekst voor meditatie:
• 1 Johannes 3:14

God heeft u Zijn Geest gegeven om getuige te zijn, verslag uit te brengen, te getuigen en bewijs te leveren dat u Zijn kind bent in omstandigheden die u en anderen aangaan.

Het woord van God zegt:

In uw wet staat dat als twee getuigen hetzelfde zeggen, hun getuigenis rechtsgeldig is.[Deut. 19:15.]”
Johannes 8:17 HTB

Het is op dezelfde manier dat de Geest van God u bepaalde dingen laat weten door met uw geest te getuigen (Romeinen 8:16). Dit is geen voorkennis of voorbedachte rade, het is een innerlijke ingeving van De Heilige Geest in mij. Het is de Heilige Geest die u bewijs heeft gegeven van iets wat u voorheen nooit wist.

Bijvoorbeeld, het Woord van God zegt:

“Ieder die dit gelooft, heeft het getuigenis van God aanvaard. Als iemand dit niet gelooft, zegt hij daarmee dat God een leugenaar is, omdat hij niet gelooft wat God over zijn Zoon heeft gezegd. En wat heeft God dan wel gezegd? Dat Hij ons eeuwig leven heeft gegeven en dat dit leven in zijn Zoon is.”
1 Johannes 5:10‭-‬11 HTB

Het is God die verslag uitbrengt aan uw geest en niet aan uw ziel of lichaam. Dit heeft persoonlijk met u te maken dus houd op te denken dat anderen het ook weten. Dit is iets tussen u en God alleen.

Een ander goed voorbeeld is wedergeboren worden. U weet dat u wedergeboren bent, niet door naar de kerk te gaan of een profetie te ontvangen. Het is door de getuige, het verslag of het bewijs dat u krijgt door de Heilige Geest in u.

“Als wij van elkaar houden, blijkt daaruit dat wij van de dood naar het leven zijn overgegaan. Maar wie niet liefheeft, blijft in de dood.
1 Johannes 3:14 HTB

Het is een wetend iets binnen in u en het heeft niets te maken met hoe u zich van de buitenkant voelt.

Onthoud: God zal u ook leiden door Zijn Geest door de innerlijke getuige.

Volg de innerlijke getuige!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!