“Mam, ik weet niet wat ik tegen mijn meester moet zeggen. Ik vind niet dat hij echt iets voor mij heeft betekend dus ja… “ We stonden nèt op het punt haar zusje op te halen van haar laatste schooldag. Mijn dochter worstelde duidelijk met haar hart. 

Saraï is blij en opgelucht dat groep 8 erop zit. Het feit dat haar beste vriendinnetje niet meer op school kwam vanwege Corona, heeft er zeker aan bijgedragen. Ze is wel toe aan een nieuwe uitdaging, maar ze kon ook niet goed overweg met haar meester. Ze hadden vaak botsingen maar gelukkig kon ze haar ei kwijt bij de interne begeleidster. Voor de interne begeleidster had ze haar woorden paraat en zelfs deze netjes neergepend in een leuke kaart. Ook haar middenbouw juffrouw zou ze uit het hart toespreken maar haar meester, nee liever niet! Waarom zou je iemand moeten bedanken die niet het beste in je naar boven haalt en dan ook nog een kleinigheid geven? Volstrekte onzin (volgens haar)!

“Als je vijand honger heeft, geef hem dan te eten. Als hij dorst heeft, geef hem dan te drinken. Dan zal hij zich diep gaan schamen over het kwaad dat hij je heeft gedaan en de Heer zal je ervoor belonen.”
Spreuken 25:21-22‬ ‭BB‬‬

Er is een geestelijke wet die geldt als iemand je onrecht aandoet, namelijk dat je niet eigen rechter speelt maar dat je God de Rechter laat zijn in de zaak, je komt dan nooit bedrogen uit! Dit is ultieme aanbidding aan God, want je moet God echt vertrouwen dat Hij voor je vecht en wraak zal nemen voor wat die persoon jou heeft aangedaan!

De Bijbel zegt ook dat het belangrijk is hoe je een zaak afsluit. Het maakt niet uit hoe je begint maar wel hoe je eindigt. Wat verkeerd is, kan niet worden goedgepraat en wat niet bestaat, kan niet worden onderzocht, het heeft geen enkel nut na te denken over wat had kunnen gebeuren (Prediker‬ ‭1:15‬).

“Het einde van een zaak is beter dan zijn begin. Beter een geduldige geest dan een hoogmoedige geest. Wees niet te snel geërgerd in uw geest, want ergernis rust in de boezem van dwazen.”
Prediker‬ ‭7:8-9‬ ‭HSV‬‬

God heeft haar meester juist gebruikt om haar meer te laten bidden en te leren staan te midden van druk en spanning! Ze kreeg juist de motivatie om te bewijzen dat ze beter kon, wat uiteindelijk ook is gelukt! Zo had ze het nog helemaal niet bekeken! Elk persoon komt in je leven voor een reden. Zelfs al is het een “foute ex” of een slechte relatie zolang je ervan leert dan ben je er een beter en sterker persoon door geworden!

Saraï bedankte haar meester en zei dat ondanks dat ze het niet altijd met elkaar eens waren dat ze dankzij hem nu was waar ze moest zijn. Hij werd rood en zei: “Je hebt het zelf zover geschopt!”

“Als jullie de mensen vergeven wat ze verkeerd doen, zal jullie hemelse Vader jullie ook vergeven wat jullie verkeerd doen. Maar als jullie andere mensen niet vergeven, zal jullie Vader jullie ook niet vergeven.”
Matteüs 6:14-15‬ ‭BB‬‬

“… Laat los, dan zul jij ook losgelaten worden.”
‭‭Lukas‬ ‭6:37‬ ‭BB‬‬

Ik weet niet wie of wat jou persoonlijk dwars zit maar het is de hoogste tijd om los te laten en voorwaarts te gaan! Je vergeeft niet om een ander een plezier te doen of dat je het goed vindt wat je is aangedaan! NEE! Je vergeeft omdat je niet langer meer toestaat dat dit onrecht je toekomst verpest omdat je er zo door wordt beheerst! Maak vandaag nog stappen vooruit: vergeef, laat los en ga vooruit in Jezus Naam! 

  1. VERGEEF
  2. LAAT LOS
  3. GA VOORUIT

“Straf mensen niet zelf voor wat ze jullie aandoen, maar laat dat aan God over. Want er staat in de Boeken: “Laat het aan Mij over om te straffen. Ik zal hun geven wat ze hebben verdiend, zegt de Heer.”
‭‭Romeinen‬ ‭12:19‬ ‭BB‬‬