Neeeeeheeeeee!? Ik heb me verslapen… en ik moet zo het ochtendgebed leiden in de kerk. De nacht van woensdag op donderdag is altijd voor mij een korte nacht. Terwijl ik met m’n slaperige hoofd in de auto zit, zie ik dat het regent!? Waarschijnlijk gaat de training vandaag niet door… dat betekent dat ik na de dienst lekker kan gaan rusten! Dat vooruitzicht stemt me goed!
Prijs Jezus dat het ochtendgebed goed verliep (ondanks dat ik laat was)? En nu… lekker… “Pastora, het is zojuist gestopt met regenen. We gaan nu! Bent u klaar?” Uhmmm, ik moet alleen mijn gymschoenen verwisselen en ik pak even mijn handdoek boven van kantoor?
“Dus als je slechte dingen zaait door alleen maar te doen wat je zelf wil, zul je ellende en dood oogsten. Maar als je goede dingen zaait door te leven zoals de Geest het wil, zul je eeuwig leven oogsten. Laten we nooit stoppen om goed te doen. Want uiteindelijk zullen we [daarvan de zegen] oogsten. Maar dan moeten we wel doorzetten!”
‭‭Galaten‬ ‭6:8-9‬ ‭BB‬‬
Daar stond ik dan op het veldje mijn oefeningen te doen?. Het huilen stond me nader dan het lachen. En juíst vandaag zat de trainer op mijn case. Ik wilde echt keihard in huilen uitbarsten (geen grapje) maar ik wist ook dat wanneer je niet genoeg slaapt, de neiging groot is om heel emotioneel (lees: vleselijk) te worden. Ik begon De Heilige Geest aan te roepen voor hulp!
maar gij zult kracht ontvangen, wanneer de heilige Geest over u komt, en gij zult mijn getuigen zijn te Jeruzalem en in geheel Judea en Samaria en tot het uiterste der aarde.”
‭‭Handelingen‬ ‭1:8‬ ‭NBG51‬‬
Wist je dat De Bijbel geschreven is door mensen wiens natuur overschaduwd is door Gods natuur? Toen ik dat eens in een prediking hoorde toen dacht ik: “Dat wil ik ook!” Niet op sommige gebieden van mijn leven maar op èlk gebied van mijn leven!
“Maar zij die God kennen en Hem trouw zijn, zullen sterk worden en dappere daden verrichten.”
‭‭Daniël‬ ‭11:32‬ ‭HTB‬‬
De afgelopen dagen leer ik om gehoorzaam te zijn aan God ondanks dat ik volgens mijn verstand legitieme redenen heb om het na te laten! Het Woord van God verandert niet, ook al zint het jou niet! Zo simpel is het… je kan hoog of laag springen… voor eeuwig staat Gods Woord vast in de hemel (Psalm‬ ‭119:89‬)!
Nadat ik ben gedoucht van toch wel een intensieve maar geslaagde training, plof ik op de bank van mijn kerkkantoor… diac. Urmie dacht echt aan mij toen we deze bank aanschaften… nu kan ik eindelijk lekker… ik kijk op mijn mobiel, mijn zoon heeft me al een paar keer gebeld en geappt! Wat is er aan de hand?
Meneertje heeft vanochtend zijn schoolboeken niet ingeleverd en nu mag mama het weer fiksen??Zijn vader laat hem fietsen van het dorp naar Amsterdam, die zal zijn lesje wel leren!? Als moeder kreeg ik het toch niet over mijn hart en belde hem dat hij naar de kerk kon fietsen en dat we dan samen met de auto naar school gingen.
Om de boeken in te leveren waren we helaas te laat maar om zijn mentrix in het zonnetje te zetten niet! Ze was echt aangenaam verrast met de bloemen en de Belgische pralines! Ze is echt de engel die God heeft gebruikt om een weg te banen voor zijn nieuwe school volgend jaar!
Terwijl ik nog wat administratieve zaken afrond voor de laptop, kom ik de wiskunde juffrouw van Jehiel tegen. Dezelfde wiskunde juffrouw waar het niet lekker mee liep in het begin van het schooljaar. Ze vertelt dat ze erg op Jehiel is gesteld? en ze vraagt of het klopt dat een klasgenootje familie van ons is. Ik beaam dit. Het klasgenootje behoort namelijk tot onze (kerk) familie en ze is één van de opkomende tieners bij ons in de kerk. De juffrouw spreekt haar complimenten uit hoe we in onze familie onze kinderen opvoeden!? Alle glorie aan Jezus!!!
“Zie, ik en de kinderen die de HEERE mij gegeven heeft, dienen tot tekenen en wonderen in Israël, afkomstig van de HEERE van de legermachten, Die op de berg Sion woont.”
‭‭Jesaja‬ ‭8:18‬ ‭HSV‬‬
En nu eindelijk lekker… begrijpen dat als je dag niet gaat zoals gepland dat ook daarin God een bedoeling ermee heeft! Gelukkig kon ik daarna wel rusten!?
“Het hart van een mens overdenkt zijn weg, maar de HEERE bestuurt zijn voetstappen.”
‭‭Spreuken‬ ‭16:9‬ ‭HSV‬‬