Scroll Top

Hoe weet of u echt aan het vasten bent? Het lijkt wel alsof u helemaal onderste boven wordt gekeerd! U vlees rebelleert! Uw vlees wordt namelijk gedisciplineerd door deze geestelijke inspanning. Dat is de reden waarom uw vlees helemaal losbandig wilt zijn! Opeens wilt u een vette hap eten of teveel zoet, is het nòg geen drie uur? U raakt geïrriteerd of u heeft te maken met allerlei emoties van waar u niet eens wist dat u die had! Soms drijven oude gewoontes uit het niets weer naar boven. Kortom er komt flink wat rotzooi in uw ziel aan het licht. Een echt vasten begint namelijk bij u!

Elke tak aan Mij waar geen vruchten aan groeien, haalt Hij weg. Elke tak waar wel vruchten aan groeien, snoeit Hij. [ Hij maakt hem schoon van alles wat daar niet mag groeien. ] Zo gaan er nog meer vruchten aan die tak groeien.” Johannes 15:2 BB

De Heilige Geest gaat naar de wortel van het probleem. Het is Zijn taak dat oogkleppen afvallen en dat u inzicht krijgt in dingen waar u steeds in vast loopt oftewel de geestelijke blokkades openbaart tegen uw vooruitgang. Dit kan best confronterend zijn inderdaad maar het is voor uw eigen bestwil! God doet het juist omdat Hij van u houdt!

U bent vergeten dat God u als zonen en dochters toespreekt en aanmoedigt. Hij heeft gezegd: “Mijn zoon, mijn dochter, doe er iets mee als de Heer u opvoedt en u bestraft. Verlies er niet de moed door. Want Hij doet dat omdat Hij van u houdt en omdat u Zijn kind bent geworden. God behandelt u dus als Zijn kinderen. En elk kind wordt toch door zijn vader opgevoed en bestraft? Als u niet [ door Hem ] opgevoed en bestraft wordt, bent u kennelijk niet Zíjn kind, maar het kind van iemand anders. Bovendien: we hebben óók gehoorzaamd aan de opvoeding van onze aardse vaders. En we hadden respect voor hen. Dan moeten we toch nog veel méér gehoorzamen aan de opvoeding van de Vader van onze geest? Want dan zullen we leven. Want onze aardse vaders hebben ons een aantal jaren zo goed mogelijk opgevoed. Maar onze Hemelse Vader weet wat wérkelijk goed voor ons is. Hij voedt ons op met de bedoeling dat we net zo volmaakt zullen worden als Hij. Als Hij ons bestraft, is dat op het moment zelf niet fijn, maar pijnlijk. Maar uiteindelijk levert het iets goeds op. Want als we aan de opvoeding van onze Vader gehoorzaam zijn, zal Hij blij met ons zijn. Wees dus flink en pak uzelf aan. Leef zoals God het wil. Dan zal uw geloof niet zwakker worden, maar juist sterker. Net zoals zwakke benen die goed gebruikt worden, sterker worden (Hebreeën 12:5‭-‬13 BB)