Scroll Top

“maar de ure komt en is nu, dat de waarachtige aanbidders de Vader aanbidden zullen in geest en in waarheid; want de Vader zoekt zulke aanbidders; God is geest en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en in waarheid.” Johannes 4:23‭-‬24 NBG51

Tijdens de Early Morning Glory afgelopen donderdag zei God tegen mij dat er verschillende soorten aanbidders zijn:

1. Ze doen het voor de oog van de mens (Lees 1 Samuël 16:7)
2. Ze doen het voor wat God voor hen doet (Lees Psalm 103:7)
3. Ze doen het om wie God is (Lees Efeziërs 6:6-7)

De afgelopen dagen onderzoek ik mijn hart wat voor soort aanbidder ik ben. Gisteren tijdens de dienst ging de preek precies hierover! Wat is je motief om God te loven en te prijzen? Is het om anderen iets te bewijzen? Is het voor wat Hij heeft gedaan of is het om wie Hij echt is? Je motief laat gelijk zien hoe intiem je relatie met De Heer is en dat kan best confronterend zijn…

“Het werkelijke offer waarop U wacht, is een aan U overgegeven geest van iemand die weet dat hij niet zonder U kan. En een hart dat geheel en al weet dat U de enige bent die helpen kan. Zulke mensen stuurt U nooit weg, mijn God.” Psalmen 51:19 HTB

God zoekt niet naar perfecte mensen maar Hij is op zoek naar mensen die eerlijk en oprecht durven te zijn! Laten we vandaag elk masker afdoen en ons blootgeven aan onze Schepper. Aanbidden in geest en in waarheid betekent dus niet in ziel en in leugen!

“Dit zegt de Hoogverheven God, die voor eeuwig op de troon zit. Ik ben de Heilige God. Ik woon in de hoge, heilige hemel. Ik woon óók bij de mensen die nederig begrijpen dat ze Mij nodig hebben. Bij de mensen die bij Mij terugkomen en Mij voortaan van harte willen gehoorzamen. Hun zal Ik nieuw leven geven.” Jesaja 57:15 BB

Het is de hoogste tijd dat we niet langer meer de schone schijn ophouden!