Vandaag staan we stil bij God Zijn Goedheid jegens ons. Nou ik heb gisteren toch iets meegemaakt! Ik sta er nog steeds van te kijken…

Eindelijk had ik dan een afspraak met een goede vriendin. We zijn allebei druk bezig in Het Koninkrijk van God en in onze overvolle agenda’s was er dan toch een gaatje om elkaar te kunnen zien. Ze woont niet echt om de hoek dus ik was aangenaam verrast dat ze deze kant op wilde komen rijden.

Mijn secretaresse had zorgvuldig een lunchroom gevonden in ‘t Stadshart van Amstelveen. Eenmaal daar aangekomen viel het lichtval tegen en werd ik ongemakkelijk van het Mariabeeld aan de wand die zogenaamd over ons waakte! Lolll! Achter mijn man was een kar vol met alcoholische dranken. Dit was niet echt hoe ik het mij had voorgesteld

“Eerlijke mensen worden gered door hun oprechtheid, maar oneerlijke mensen raken verstrikt in hun slechtheid.” Spreuken 11:6 HTB

Nadat ik te kennen had gegeven dat ik toch ergens anders wilde lunchen, verplaatste onze meeting. De andere namen het eigenlijk niet zwaar op. Vaak maken we in ons hoofd dingen groter dan dat ze zijn.

We hebben heerlijk gefellowshipped. Het praten over God versterkt ons in ons geloof! Want geloof komt door het horen en het blijven horen van Gods Woord (Romeinen 10:17). Het is namelijk goed en waardevol als wij Christenen eensgezind samenkomen (Psalm 133:1).

Terwijl ik genoot van mijn maaltijdsalade, thee en jus d’ Orange, zat ik te denken of ik nog een muffin zou nemen. Opeens kwam de ober aan… zou hij zeggen dat we te lang zaten? We waren inmiddels al gezellig een paar uur verder. Hij kwam aanlopen met de bon. Hij zei: “Jullie rekening is betaald door iemand van de kerk.”

Ik kon alleen maar zeggen: “Wauwww!” Ik zag dat de ober zich afvroeg wie we waren. Hallo!!! Gods kinderen natuurlijk En mijn Vader heeft weer eens de rekening betaald! Halleluja Het is goed om naar De Heilige Geest te luisteren! Wees op de juiste plaats, op het juiste tijdstip met de juiste mensen! Ik had net zo goed die muffin wèl kunnen nemen