Halloooo allemaal ?? Hier ben ik weer! Het is een tijdje geleden hè dat ik heb geblogd? De schuld ligt bij Corona!!! Alles is de schuld van Corona, okkk het is wel een heel goed excuus?
Maar al met al… Corona of niet, kom ik steeds weer terug op hetzelfde woord (instructie) dat God mij heeft gegeven om dagelijks te schrijven! We zitten nu precies op de helft van het jaar: wat zijn de instructies die God jou heeft gegeven?
Maak je instructies zichtbaar door ze op te schrijven en jezelf eraan te herinneren:
“Toen antwoordde de Heer mij: “Schrijf op wat Ik je zal laten zien. Schrijf het duidelijk op een schrijfplank… “
Habakuk‬ ‭2:2‬ ‭BB‬‬
Door geduld en geloof, zal je krijgen wat God je heeft beloofd (Hebr 6:12). Ook al zie je het niet, houd vast aan Gods Woord:
“Wat Ik je zal laten zien, gaat nog niet gelijk gebeuren. Maar uiteindelijk zal Ik het doen! Als het lang duurt, blijf dan verwachten dat Ik het zal doen, want het staat vast dat Ik zal komen.”
‭‭Habakuk‬ ‭2:3‬ ‭BB‬‬
De Bijbel zegt dat alleen wanneer je Het Woord van God opvolgt dat je je doel zal bereiken en voorspoedig zal zijn?
“Dit wetboek mag niet wijken uit uw mond, maar overpeins het dag en nacht, opdat gij nauwgezet handelt overeenkomstig alles wat daarin geschreven is, want dan zult gij op uw wegen uw doel bereiken en zult gij voorspoedig zijn.”
‭‭Jozua‬ ‭1:8‬ ‭NBG51‬‬
Zo had ik onlangs ook een andere instructie gekregen om 4x per week te gaan sporten d.m.v personal training. Was het makkelijk? Helemaal niet! Wanneer wil je vlees wel God gehoorzamen? Onze eigen zin gaat recht in tegen de wil van God. Hij onderwerpt zich niet aan Gods wet en kan dat ook niet (Romeinen‬ ‭8:7‬ ‭HTB‬‬).
Dus ongeveer twee maanden geleden ben ik begonnen met trainen en sinds afgelopen maandag heb ik ook drastisch mijn voeding aangepast. Dus ik dacht laat me op de eerste van de maand wegen. Ik was precies maar 2kg afgevallen!!!?
Heer, ik doe ALLES wat U mij heeft geïnstrueerd! Ik heb getraind zelfs tijdens een gedeelte van de 40 dagen vast! Ik train niet meer met geklaag in mijn hart! Zelfs toen mijn lichaam ging rebelleren heb ik een goede houding erin gehouden… hoe kan dit?!? De moed zinkt in mijn schoenen… ook al doe je zo hard je best, wat voor zin heeft het????
Mijn trainer zei dat ik maar één dag in mijn emoties mocht sauzen. Mmmhhh dat was confronterend! Lolll! Ik vond dat ik wel goede reden had om te sauzen… ik bedoel ik ben TERECHT teleurgesteld! Toen ben ik erover gaan nadenken… ik ontdekte dat vooral op het gebied van afvallen, ik bij een tegenslag mezelf moeilijk kan herpakken. Les: Herpak je na een tegenslag! Bijt door teleurstelling heen!
Hoe makkelijk laten we ons niet (ver)leiden door een paar cijfers (onderzoeken, doktersrapport, schooladvies e.d)? Alleen als je precies doet wat in De Bijbel staat, dan zul je altijd succes hebben. Alles wat je doet, zal lukken (Jozua 1:8‬ ‭BB‬‬). Dus of Het Woord liegt of mijn weegschaal liegt???‍♀️
Terwijl deze gedachten door me heen gaan, breng ik Saraï naar haar eind musical van groep 8. Mijn meisje wordt groot. Ze geniet van haar nieuwe zonnebril die ze zojuist van oma heeft gekregen? Heerlijkkkk  zo’n kinderhart! Geniet van de simpele dingen in het leven! Ik lucht mijn hart bij Saraï en ik belijd dat ik teleurgesteld ben. “Mam, die weegschaal is niet goed hoor! Ik had mezelf drie keer achter elkaar gewogen en het gaf steeds een ander gewicht aan!” Het is dus duidelijk mijn weegschaal die loog???‍♀️