Scroll Top

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

En toen er een tekort aan wijn ontstond, zei de moeder van Jezus tegen Hem: Zij hebben geen wijn meer. Jezus zei tegen haar: Vrouw, wat heb Ik met u te doen? Mijn uur is nog niet gekomen. Zijn moeder zei tegen de dienaars: Wat Hij ook tegen u zal zeggen, doe het.[Spr. 3:1.] ”‭‭Johannes ‭2:3-5‬ ‭HSV

Mijn nadruk in deze manna is doen wat Jezus zegt. Geloof is een feit, maar een daad. Onze wandel met God bestaat uit luisteren, weten en doen, zonder dat zouden we het Woord nooit ervaren.

Daarom zegt Jakobus in het boek:

Leg daarom af alle vuilheid en elke uitwas van slechtheid en ontvang met zachtmoedigheid het in u geplante Woord, dat uw zielen zalig kan maken. En wees daders van het Woord en niet alleen hoorders. Anders bedriegt u uzelf. Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt, want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag.
” Jakobus ‭1:21-24‬ ‭HSV‬

Wat we in het Woord van God lezen is wie we zijn. De Bijbel heeft het Woord van God als spiegel gemaakt waarin we onszelf zien. Met andere woorden, onze huidige omstandigheden moge het direct tegenovergestelde zijn van God Woord wanneer we het lezen. Maar wanneer we luisteren en hetgeen we lezen in de praktijk brengen, zullen onze omstandigheden veranderen en een volledige afspiegeling zijn van wat Gods Woord zegt. Daarom zeggen we en doen we wat het Woord zegt en niet onze omstandigheden.

En daar waren zes stenen watervaten neergezet, volgens het reinigingsgebruik van de Joden, elk met een inhoud van twee of drie metreten. Jezus zei tegen hen: Vul de watervaten met water. En zij vulden ze tot aan de rand. En Hij zei tegen hen: Schep er nu iets uit en breng het naar de ceremoniemeester; en zij brachten het. Toen nu de ceremoniemeester het water geproefd had, dat wijn geworden was – hij wist niet waar de wijn vandaan kwam, maar de dienaars die het water geschept hadden, wisten het – riep de ceremoniemeester de bruidegom.” Johannes ‭2:6-9‬ ‭HSV

Het was in hun gehoorzaamheid aan de instructie die hen gegeven werd door de meester wat het wonderbaarlijke en de verandering met zich meebracht.

Het is goed om Gods Woord te horen maar we ervaren de wonderwerkende kracht van het Woord door het te doen. Daarom zei Jezus Zijn moeder tegen Zijn discipelen: “wat Hij ook zegt, doe het.”

Hallelujah!!

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, dank U voor Uw Woord. Help mij door Uw Geest om Uw Woord altijd te doen in Jezus’Naam. Amen.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]