De schoolvakantie is voorbij! Ik kan eindelijk al die dingen oppakken waar ik de afgelopen weken niet aan toe kwam. Er werd op het raam getikt. Ze zijn momenteel bezig met een enorme onderhoudsbeurt aan de flat. Of ik alle spullen van het balkon wilde halen en natuurlijk net op het moment wanneer we de deur wilden uitgaan.

In de auto kwam ik erachter dat mijn zoon zijn laarzen voor schooltuinen was vergeten. Hij had echter wel besloten om zijn mooiste gympen aan te trekken? Mijn bloed begon lichtelijk te koken. Waarom kon ik mijn man niet bereiken? Waarom neemt hij zijn telefoon niet op! Ik moest nu mijn hele schema omgooien. Terug naar huis en weer naar school. Toch ff kijken of ik mijn man telefonisch kan bereiken. Pas toen ik aan het parkeren was bij het kerkkantoor, belt manlief heel droog met de vraag waar ik ben Waar ik ben?? Ken je dat als je dag niet gaat zoals je het hebt gepland?


“Erger je niet te snel ergens aan, want ergernis woont in het hart van de dwazen.” Prediker 7:9 BB

Het is lofprijs maandag! Het is inmiddels tijd voor het 11 uur ochtendgebed. Mijn ziel had totaal geen zin! Ik vroeg of mijn moeder de dienst wilde leiden terwijl ik mijzelf ergens in een hoekje had verplaatst. Ik zong al mijn frustraties eruit! Ik had het zó gehad! Ik klonk waarschijnlijk als een kermende kat maar het moest eruit! Lolll! Na het ochtendgebed was de donkere emotionele bui vertrokken en was de zon doorgebroken! Hallelujaaa!

“Het einde van iets is beter dan het begin ervan. Het is beter om geduldig te zijn dan trots.” Prediker 7:8 BB

Soms kunnen dingen op een dag niet zo gaan als hoe je het zelf graag had gezien maar in ALLES wilt De Heer dat we Hem prijzen! Ook al voel je het niet, ook al staat je hoofd er niet naar maar je moet zelf de beslissing maken! Je kan namelijk niet iets kleins je hele dag laten verpesten!

“Dankzij de goedheid van de Here zijn wij niet omgekomen. Hij blijft voor ons zorgen en zijn trouw is elke dag weer nieuw. Mijn ziel beschouwt de Here als mijn erfdeel, daarom verwacht ik alles van Hem. De Here is wonderbaarlijk goed voor hen die op Hem wachten, voor wie naar Hem zoeken. Het is goed rustig te vertrouwen en te wachten op de hulp van de Here.” Klaagliederen 3:22‭-‬26 HTB

Het maakt namelijk niet uit hoe je begint maar hoe je eindigt!!!