Nou we zijn nauwelijks met het vasten begonnen of ik heb mijn eerste test al gehad! Mijn meisje gaat vandaag voor het eerst ALLEEN met de bus! Op naar het Olympisch Stadion om te schaatsen. Mijn geest is kalm maar mijn vlees stuiterde alle kanten op. We geven haar een mobiele telefoon mee en daar gaat ze dan… ik keek uit het raam hoe ze liep naar de bushalte.

Elk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten, en elke tong die zich voor het gericht tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellen.” Jesaja 54:17 NBG51
Ja, heil en goedertierenheid zullen mij volgen al de dagen van mijn leven; ik zal in het huis des Heren verblijven tot in lengte van dagen.” Psalmen 23:6 NBG51
De Bijbelstudie van gisteravond over “stress” kwam nu goed van pas: waar mediteer je op? Terwijl er allerlei gedachten door mijn hoofd schieten, besluit ik kalm te blijven. Mijn meisje zit in het donker daar bij de bushalte. De bushalte die ik net vanuit mijn raam niet kan zien. Ik bel haar op om te kijken of ze veilig was aangekomen: “Ja mama, ik wacht op de bus.” Vragen komen bij me op: Waarom duurt het zolang voordat die bus komt? Zou de bus niet komen om 08.01? Mijn man stond naast mij bij het raam en zei: “als je niet gerust bent dan kan ik haar wel brengen hoor.” Nee, dat wilde ik niet! Angst moet je confronteren en niet vermijden. Het maakt niet uit wat ik voel, ik moet mij vasthouden aan Gods Woord!
Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven. Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden.” Mattheüs 11 28-29 BB
De bus kwam aanrijden. Ik probeerde haar een paar keer te bellen om te vragen of het gelukt was met inchecken maar ze nam vreemd genoeg niet meer op! Ik besluit de situatie los te laten! God is nog steeds in controle? Ook al voelt het vervelend en wilt mijn hoofd op tilt slaan, ik weet dat het goed komt. Opeens gaat mijn telefoon, mijn meisje vertelt dat haar klasgenootje samen met haar vader in dezelfde bus zitten. Ze zullen samen ernaar toe reizen. Terwijl ik wil gaan rusten, gaat mijn telefoon weer: “Mam, ik ben er al”… de verbinding verbreekt want het mobieltje had natuurlijk niet genoeg opgeladen accu.??Ze is gelukkig goed aangekomen en daar gaat het om! Geen reden voor paniek want JEZUS leeft (nog steeds)! HALLELUJAAA???Ik zei toch dat God in controle is? Dus waarom zou je je zorgen maken? Mijn geest is opgewekt en mijn verstand heeft er een nieuwe ervaring erbij!
Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” 1 Petrus 5:7 BB