Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Numeri 3-4
Numeri 5: 1-10
Lukas 1: 57-80

– Voedsel tot Overdenking Dag 75-

• Markus 14:27

God heeft ons geroepen om te bidden voor de leiders die Hij aan ons leven heeft toegekend.

Het is erg belangrijk dat we dit dagelijks doen, omdat onze bestemming gelinkt is aan de leider die God heeft toegekend aan ons.

De vijand kan alleen onze bestemming belemmeren als hij erin slaagt om de herder, die God ons heeft gegeven, neer te halen of uit de weg te ruimen.

Daarom zei Jezus: ” ‘Jullie zullen je allemaal voor Mij schamen,’ zei Jezus. ‘Want in de Boeken staat: “Ik zal de herder doden en de schapen zullen uiteengejaagd worden [Zach. 13: 7.]”

Daarom, als de vijand erin slaagt de voorgangers doel gericht aan te vallen, zal de kudde ronddwalen en zo wordt hun door God gegeven bestemming ontnomen.

Daarom zei David: “De Here is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb! Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. [Openb 7:17] Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg waar zijn recht geldt, tot eer van zijn naam. Zelfs als ik door een donker dal moet lopen, ben ik niet bang, want U bent dicht bij mij. Uw herdersstaf beschermt mij en begeleidt mij heel de weg. U bereidt een feestmaal voor mij, waar mijn vijanden bij zijn. U zalft mijn hoofd, als bij een persoonlijke gast, mijn beker vloeit over van uw zegen! Uw goedheid, liefde en trouw mag ik mijn hele leven ervaren en daarna mag ik voor eeuwig bij U wonen in uw huis.”

Hoewel we Jezus Christus hebben als onze Opperherder, heeft Hij Zijn herders (voorgangers) als bisschoppen aangesteld die waken over de zielen van de kudde. Met andere woorden, alles wat God was voor David, hoort elke ware herder (voorganger) hetzelfde te zijn voor de kudde die God hen heeft toevertrouwd.

Om deze reden moeten we dagelijks voor hen bidden tegen elke plotselinge aanval en voor hun families.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!