Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Jeremia 13-14
Hebreeën 11

-Voedsel tot overdenking dag 281-

• 2 Timotheüs 2: 15-17

De reden waarom we het soms moeilijk vinden om van mensen te houden, is vanwege de vele sprookjes of verhalen waar we naar hebben geluisterd. Het ergste is dat de meeste van deze sprookjes of verhalen die we horen, meestal gaan over mensen, plaatsen of dingen die op een leugen zijn gebouwd.

Dat is de reden waarom het Woord van God zegt:
“Maar ontwijk onheilige, inhoudsloze praat. Want zij die dat doen, zullen steeds meer in goddeloosheid toenemen. En hun woord zal zich uitzaaien als kanker; onder hen bevinden zich Hymeneüs en Filetus.”
2 Timotheüs 2:16‭-‬17 HSV

Of u het nou leuk vindt of niet, deze verhalen verspreiden zich altijd sneller dan de waarheid. Daarom moet u als gelovige weigeren te luisteren of iets te geloven dat niet het Woord van God is. Deze verhalen hebben invloed op uw liefde voor God en mensen.

Liefde gelooft niet in sprookjes, maar gelooft in de waarheid en spreekt ook de waarheid. U moet leren uw leven te bouwen op basis van Gods Woord, en niet op wat u iemand hoort zeggen.

Om deze reden moeten we leren het Woord te bestuderen, niet met als doel om te prediken, maar voor onszelf. Dat is de enige manier waarop we standvastig kunnen zijn in onze liefde voor God en ook in het najagen van onze relatie met Hem.

Doe je uiterste best om God goed te dienen. Zorg dat je je niet hoeft te schamen voor het werk dat je hebt gedaan. Zorg er dus voor dat je Gods woord van de waarheid op de juiste manier leert, uitlegt en toepast.
2 Timotheüs 2:15 BB

Onthoud: ware liefde gelooft niet in sprookjes maar in de waarheid. U kunt niet liefhebben en zomaar rennen achter een relatie die gebaseerd is op verhalen.

Blijf bij het Woord en vecht voor uw liefdesrelatie met God!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!