Bijbelstudieplan 2020

Vandaag lezen we:
2 Korinthiërs 9-12

-Voedsel tot overdenking 2020 Dag 11-

• 1 Korinthiërs 2: 14-15
• 1 Korinthiërs 2:12
• Handelingen 8:29

Er is een duidelijk verband tussen een kind van God zijn (wedergeboren) en geleid worden door de Heilige Geest. De natuurlijke mens die niet wedergeboren is, volgt de leiding van de Heilige Geest niet, omdat hij door de nieuwe geboorte-ervaring geen ‘geestelijk mens’ is geworden. Hij herkent de stem van God niet.

“Maar de natuurlijke mens neemt de dingen van de Geest van God niet aan, want ze zijn dwaasheid voor hem. Hij kan ze ook niet leren kennen, omdat ze geestelijk beoordeeld worden. De geestelijke mens beoordeelt wel alle dingen, zelf echter wordt hij door niemand beoordeeld.
1 Korinthiërs 2:14‭-‬15 HSV

De Heilige Geest is gegeven aan om ons te helpen de gedachtegang van God te kennen en de dingen die ons vrijelijk gegeven zijn.

“En wij hebben niet ontvangen de geest van de wereld, maar de Geest Die uit God is, opdat wij zouden weten de dingen die ons door God genadig geschonken zijn.
1 Korinthiërs 2:12 HSV

De Heilige Geest is de gedachtegang van Christus in ons om ons te helpen Gods wil te kennen en te doen.

Een goed voorbeeld van geleid te worden door Gods Geest of God die Zijn gedachtengang door Zijn Geest aan Zijn kind openbaart, is Philip.

“En de Geest zei tegen Filippus: Ga ernaartoe en voeg u bij deze wagen.”
Handelingen 8:29 HSV

Phillip volgde de leiding van de Heilige Geest, dit resulteerde in redding en waterdoop van een Ethiopische man die in de wagen reed.

Onthoud: omdat u wedergeboren bent, zal de Heilige Geest u leiden.

Wees geestelijk en niet vleselijk.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en handel ernaar !!!!!