“Acht het enkel vreugde, mijn broeders, wanneer u in allerlei verzoekingen terechtkomt, want u weet dat de beproeving van uw geloof volharding teweegbrengt. Maar laat die volharding ook volledig mogen doorwerken, opdat u volmaakt bent en geheel oprecht, en in niets tekortschiet” ‭Jakobus 1:2-4 HSV

God gebruikt de beproevingen waar we in het leven doorheen gaan om de vruchten van de Geest te produceren.

Er is geen enkele situatie waarmee we worden geconfronteerd die niet ten goede van ons werkt. Op het moment van beproeving wordt uw verstand misschien wild of wil uw vlees opgeven, maar aan het einde van alles, zul je beseffen dat God Almachtig Zijn kostbare vruchten van de Geest heeft geproduceerd door uw leven. Om die reden zegt de Bijbel:

En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomst Zijn voornemen geroepen zijn.” ‭‭Romeinen 8:28 HSV

Wanneer we weten dat we weten dat we God, Zijn plan en voornemen liefhebben, zijn we meer dan verzekerd in Hem dat onze huidige omstandigheden ten goede voor ons zal uitwerken.  Daarom zegt de Heere dat we in plaats van ons zorgen maken het als een vreugde moeten achten.

Dank God in alles, want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.  ” ‭‭1 Thessalonicenzen ‭5:18‬ ‭HSV

Stop a.u.b. gewoon met wat u nu doet en geef God alle eer dat Hij Zijn plan en voornemen voor uw leven bovennatuurlijk uitvoert en volbrengt door uw beproevingen heen in Jezus’Naam.

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, ik dank U voor Uw Woord. Ik geef u alle prijs en glorie voor dat U met mij bent en dat U in en door mij heen werkt in mijn beproevingen in Jezus’Naam. Amen.