Denk niet aan de dingen van vroeger, let niet op de dingen van het verleden. Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis. ”Jesaja‬ ‭43:18-19‬ ‭HSV

Om overvloed en herstel te ervaren moeten we eerst ons verleden loslaten. Zolang we nog steeds gefocust zijn op ons verhaal van gisteren of overwinning zullen we nooit de nieuwe dingen ervaren die God ons heeft beloofd in Zijn Woord. En tot het moment dat we verder kijken dat de horizon naar wat God gaat doen, zullen we geen overvloed en herstel ervaren. God wil dat we verder kijken dan waar we zijn en niet achterom.

Lot’s vrouw werd een zoutpilaar omdat ze niet open was voor de nieuwe dingen die de Heere voor haar en haar familie had.

Zijn vrouw, die achter hem liep, keek achter zich en werd een zoutpilaar.”
‭‭Genesis‬ ‭19:26‬ ‭HSV

De vrouw van Lot hield meer van de genotten van Sodom en Gomorrah dan van Gods Woord. Dat is waarom we moeten leren om ons verstand te vernieuwen met Gods Woord als gelovigen want anders zullen we vast komen te zitten in de dingen die we zouden moeten laten gaan.

God’s Woord is hetgeen ons introduceert in de nieuwe dingen die God voor ons heeft voorbereid om te ervaren. Dus we moeten ons vasthouden aan Gods Woord en niets anders.

Het is tijd dat we voorwaarts gaan en ons ook openstellen voor de nieuwe ervaringen die God voor ons in petto heeft!!! Laat het verleden los!!!!!

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, ik dank U voor Uw Woord. Help mij door Uw Geest om de nieuwe dingen te ervaren die U voor mij heeft in Jezus’Naam. Amen.