Scroll Top

Onze 21 daagse vast is gisteren begonnen. Hoe ik zo bevlogen aan de eerste week van januari ben begonnen, zo ga ik onverstoord door! Althans dat dacht ik. Er komt toch alleen maar één extra bal erbij die ik in de lucht moet ophouden?!?

Zie, op uw vastendag zoekt u uw eigen wens…”
‭‭Jesaja‬ ‭58‬:‭3‬ ‭HSV‬‬
Vasten is niet God meenemen in jouw agenda maar het is dat jouw agenda God is! Het klopt dat alles op een stil lijkt te staan. Ja, onze manier van doen komt op stil te staan! Maar dat is toch helemaal niet logisch? Ik moet hard van start in januari zodat ik mijn doelen kan behalen dit jaar! En welke doelen zijn dat precies dan? Jouw doelen of Gods doelen?
… niet door kracht of geweld zal het werk worden gedaan, maar door mijn Geest, zegt de Heer van de hemelse legers.’
Zacharia‬ ‭4‬:‭6‬ ‭BB‬‬
Deze vast heet: “vecht voor de oogst!” Ik had eigenlijk al mijn plan getrokken en ik was bezig te rennen en hoe ìk een voorsprong zou behalen in dit eerste kwartaal. Voor mij was het al helemaal duidelijk hoe ìk dat zou bewerkstelligen. Maar dit is juist de tijd dat God me strategisch wil positioneren en informeren hoe ik consistent en effectief mijn oogst het hele jaar kan binnen blijven halen. Laat mij nu maar de tijd nemen om informatie te downloaden en instructies op te volgen zodat ik als een hardloper op mijn doel afren. Een hardloper loopt immers ook niet zomaar ergens heen. En een bokser slaat ook niet in het wilde weg in de lucht (1 Korintiërs‬ ‭9‬:‭26‬ ‭BB‬‬).
Maar ik doe maar één ding: ik vergeet wat voorbij is en strek mij uit naar wat nog komen gaat. Ik span mij tot het uiterste in om mijn doel te bereiken. Dat doel is: het winnen van de hemelse prijs die God mij in Jezus Christus zal geven. Ik zal die prijs krijgen als ik de taak af heb die Hij mij heeft gegeven.”
Filippenzen‬ ‭3‬:‭14‬ ‭BB‬‬
Dat is wat ik bedoel Pastora! Ik span mij daarom tot het uiterste in! Ik heb doelen te bereiken en die gaan zich niet vanzelf vervullen. Failing to plan is planning to fail! En ben je dan ook afhankelijk van God daarin? Want extra je best doen in eigen kracht en rennen als een kip zonder kop (omdat je niet de juiste informatie hebt) geeft geen rust maar juist meer druk.
Als de lasten u drukken en u vermoeid bent, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. Voeg u naar Mij en wees mijn leerling, want Ik ben vriendelijk en nederig van hart. Bij Mij zult u diepe innerlijke rust vinden. Wat Ik van u vraag is nooit te zwaar en de last die u voor Mij moet dragen, is licht.”
Mattheüs‬ ‭11‬:‭28‬-‭30‬ ‭HTB‬‬
God wilt je oogst geven ZONDER STRESS🙌🏼 Laten we het dit jaar anders aanpakken door (stille) tijd met God te spenderen zodat we juist leren hoe wij met innerlijke rust Zijn doelen kunnen behalen. Want weet jij wat nog komen gaat? Weet jij wat dit jaar zal brengen op je pad?
Maar als de Geest van de waarheid gekomen is, zal Hij jullie de hele waarheid laten zien. Want Hij zal niet Zelf bedenken wat Hij zal zeggen. Hij zal zeggen wat Hij van God moet zeggen. En Hij zal jullie vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren.”
Johannes‬ ‭16‬:‭13‬ ‭BB‬‬
Ding dong🔔 Daarom vasten we dus… zodat we goed voorbereid zijn om 2023 door te komen. Welkom bij deze 21 dagen vast. Het wordt een interessante reis, hebben jullie jullie veiligheidsgordels goed vast gezet?
…Maar Ik zal niet doen wat Ik Zelf wil, maar wat U wil.”
‭‭Lukas‬ ‭22‬:‭42‬ ‭BB‬‬