De Bijbel vergelijkt ons leven met het hardlopen van een marathon. In elke wedstrijd zijn er meerdere deelnemers. U kunt zich door de andere kandidaten laten motiveren of laten afleiden.

Als u blijft kijken naar deelnemers die een rustpauze in lassen en beslissen aan de weg te blijven staan, dan zult u ook de neiging hebben om te willen stoppen. Waarom door zoveel spierpijn en kramp heen gaan als andere het ook niet zo nauw nemen? Dit is de groep Christenen die zich laat afleiden door anderen die niet helemaal de weg van De Here willen volgen. Deze groep wilt graag hun eigen levensstijl behouden. Zolang het maar sociaal en comfortabel is met een sausje van Jezus erover heen dan is het wat hen betreft best.

Op de wedstrijdbaan doen alle hardlopers hun best om te winnen en toch is er maar één die de prijs krijgt. Doe uw best dan ook de prijs te krijgen. Wie voor een wedstrijd traint, ontzegt zich van alles: een sportman voor een erekrans die verwelkt, maar een gelovige voor een erekrans die nooit verwelkt. Daarom loop ik niet zomaar wat in het wilde weg en ik sta ook niet in de lucht te boksen.”
1 Korinthiërs 9:24-26

Als u deze wedloop wilt winnen dan moet u er helemaal voor gaan! Totale inzet en overgave is hierin vereist! Daarbij moeten wij blijven kijken naar Jezus, die ons de weg wijst. Hij is het doel van ons geloof (Hebreeën 12:2). U kunt zich niet laten vertragen door uw verleden, fouten of problemen!

maar één ding weet ik zeker—en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt—ik snel recht op mijn doel af, ik wil de prijs behalen die in de hemel voor mij klaarligt, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft.” Filippenzen 3:14

Misschien rent u momenteel op een eenzaam stuk in de wedstrijd. Het einde komt maar niet in zicht en u denkt bij u zelf dat het geen zin meer heeft. Maar God zegt: Houd niet op met goed doen, want na verloop van tijd zult u de zegen ervan oogsten, als u het tenminste niet opgeeft (Galaten 6:9). Dus houd vol kind van God en zet door in Jezus Naam!