Scroll Top

Jezus zei tegen hem: Wie gebaad heeft, heeft slechts nodig dat zijn voeten worden gewassen, want hij is al geheel rein.  En u bent rein, maar niet allen.” Johannes 13:10

Een van de voornaamste redenen waarom velen het moeilijk vinden om intiem te zijn met God Almachtig is de zonde in ons leven, die er eenvoudig voor zorgt dat we struikelen. Alles wat een verslaving in ons leven is, afgezien van God Almachtig, is meestal dat wat onze intimiteit met God bevecht.

Maar wanneer we ervoor kiezen om intiem met Hem te zijn, zijn we ons niet langer bewust van onze zonden, want Jezus Christus onze Heer en Redder neemt dan Zijn plaats in ons leven om ons te reinigen en ons bewust te laten zijn van Hem in plaats van onze fouten en zwakten.  

David riep het voor dit uit naar God en zei in gebed:

Ontzondig mij met hysop, dan zal ik rein zijn, was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw.” Psalmen 51:9 HSV

Hij erkende zijn onvermogen om rein te zijn zonder dat God hem hielp. Intimiteit met de Vader bevrijd ons van de macht van zelf en zorgt ervoor dat we genieten van onze geestelijke leven in Jezus Christus.

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, ik dank U voor Uw Woord. Help mij door Uw Geest om ervan te genieten om intiem met U te zijn in plaats van gericht te zijn van op zwakten en fouten in Jezus Christus machtige Naam. Amen.