Vervolgens stond hij op en ging naar Zarfath. Toen hij bij de ingang van de stad kwam, zie, daar was een weduwvrouw hout aan het sprokkelen. Hij riep tot haar en zei: Haal toch een beetje water voor mij in deze kruik, zodat ik kan drinken. Toen zij op weg ging om het te halen, riep hij haar na en zei: Breng toch ook een stuk brood voor mij mee. Maar zij zei: Zo waar de HEERE, uw God, leeft! Ik heb geen broodkoek meer, behalve een handvol meel in de pot en een beetje olie in de kruik! En zie, ik ben een paar stukken hout aan het sprokkelen. Zodra ik thuis kom, ga ik het voor mij en voor mijn zoon klaarmaken. Daarna zullen we het opeten en sterven. Maar Elia zei tegen haar: Wees niet bevreesd! Ga, doe overeenkomstig uw woord, maar maak er eerst voor mij een kleine koek van en breng die bij mij. Maak daarna voor u en voor uw zoon iets klaar. ” 1 Koningen 17:10-15. HSV

De reden waarom veel mensen vastzitten met hun problemen is omdat ze te hard hun best doen om God te begrijpen voordat ze Hem gehoorzamen. Daarom vinden de meeste mensen het zo moeilijk om God te geloven. Ze blijven liever bij hun ongeloof, wat een vorm van trost is, dan zichzelf te verootmoedigen aan Gods Woord.

Deze vrouw had haar laatste maaltijd om te eten voordat ze zou sterven met haar zoon, maar ze verheerlijkte het Woord van de Heer meer dan haar huidige zorgen en uiteindelijk ervoer ze overvloed.

Zij ging en deed overeenkomstig het woord van Elia. Zo at zij, en hij, en haar gezin, vele dagen. Het meel in de pot raakte niet op en in de kruik ontbrak het niet aan olie, overeenkomstig het woord van de HEERE, dat Hij door de dienst van Elia gesproken had.” 1 Koningen 17:15-16 HSV

Het is de gehoorzaamheid aan Gods instructies voor uw leven die ervoor zorgen dat God het onmogelijk mogelijk maakt in uw leven in Jezus Christus machtige Naam.

Alles waar u voor kiest achter te houden wanneer God u vraagt het weg te geven of over te geven aan Hem zal het hoogste worden wat u ooit zult hebben.

Kies er vandaag voor om de instructies die God Almachtig u heeft gegeven te volgen en kijk en zie hoe God uw situatie omkeert ten gunste van u.

Laten we samen bidden:

Hemelse Vader, ik dank U voor Uw Woord. Help mij door Uw Geest om Uw instructies te gehoorzamen in Jezus Christus machtige Naam. Amen.