Afbeelding1Wat een verrassing dat er zoveel mensen zijn komen helpen gisteren! Ik trof diacones Susan aan in Pastors kantoor. Ze was bezig de ruimte schoon te maken. Ik had mijn zoontje Jehiel meegenomen om te helpen. Jehiel spoot de grond nat voor het dwarrelende stof, zo kon ik makkelijk het stof opvegen.

In de vergaderzaal zijn de broeders druk bezig om de deuren en kozijnen voor de laatste keer te verven. Afbeelding2 Br. Mayron schildert alsof hij het al jaren doet! Met een lekkere beat op de achtergrond, verzorgd door DJ Clarence, zijn de mannen helemaal in hun element. Pastor Charles hoor je zo nu en dan er tussendoor prediken. Het lijkt wel of er een kerkdienst daar gaande is!

Afbeelding3Ondertussen maken we al vorderingen met de schoonmaak. Pastors kantoor is al helemaal af! Diacones en ik zijn begonnen om de gang flink te schrobben. Jehiel is enthousiast als hij hoort dat hij mag beginnen met schilderen. Na een korte uitleg van br. Clarence gaat hij zelfstandig aan de slag!

Afbeelding4Het schilderen gaat Jehiel goed af. Hij gaat als een speer. Omdat hij niet lang genoeg is, schildert hij het midden en de onderkant van de muur. Gelukkig is Zr. Jessica gekomen om de schoonmaak van mij over te nemen. Terwijl ik de muur (waarmee Jehiel begon) afmaak, begint hij aan een andere muur. Jehiel heeft de trap gepakt en samen brengen we het tot een goed resultaat.

Afbeelding5De dames zijn de gang en de hal aan het schoonmaken. Het is een hele klus! Diacones is geconcentreerd bezig. Zr. Jessica daarentegen kan er wel om lachen.

Afbeelding6De secretaresse zou alleen wat verfrollers komen brengen maar ze kon het niet laten om toch mee te helpen. Met haar suède laarsjes ingepakt met plastic zakken, gaat ze hard aan de slag. In een korte tijd heeft ze de andere twee muren van Pastors kamer geschilderd. Wie zegt dat een vrouw niet handig kan zijn met klussen?

Al met al was het gisteren een hele productieve dag. Het was een gezegende tijd in het nieuwe huis van God. We hebben hard gewerkt maar ook veel gelachen! Het is gewoon fijn om bij je broeders en zusters te zijn.

Vandaag wordt een klein gedeelte van Pastors kantoor afgeverfd. Daarna zijn de gang en de hal aan de beurt. Het wordt veel verven! Doen jullie mee? Na de evangelisatie van 12.00 – 13.00 gaan we verder met het bouwen van Gods Huis.

“How wonderful, how beautiful, when brothers and sisters get along” Psalm 133:1