Scroll Top

Ik ben veel te laat voor de kantoorafspraak! Heeft het dan zin om überhaupt nog te gaan? Ik heb mijn kloffie al aangetrokken om straks te helpen in mijn Vaders Huis.

Op mijn fiets race ik toch naar mijn kantoorafspraak. Ik moet mijn verantwoordelijkheden niet ontlopen maar oppakken! Het is niet langer wat ik wil, maar wat God wilt.

De kantoorafspraak loopt uit. Het is toch bijzonder dat je aanwezigheid het verschil kan maken! Samen met pastor ga ik eindelijk naar het nieuwe kerkgebouw.1De broeders hebben in de ochtend de muren van de vergaderzaal helaas opnieuw moeten schilderen omdat de muren het verf hebben opgezogen. Hier en daar was het oude verf weer zichtbaar. Ook zij worden getraind om geduld te hebben in dit proces. De Here leert ons dat Hij voor kwaliteit gaat en niet voor afgeraffeld werk omdat dat sneller is.2

Nu dat de muren van de vergaderzaal opnieuw zijn geverfd, komen de deuren en de kozijnen aan de beurt. Terwijl de broeders daarmee bezig zijn, komen pastor en ik binnen. Pastor heeft nog een afspraak in de buurt en ik begin met de schoonmaak van pastors kantoor.

De bouwlieden hebben pastor kantoor gebruikt om de tegels voor de badkamer en toilet (op de bovenverdieping) te zagen. De gehele ruimte zit onder een dikke laag witte stof. Grondig begin ik de muren te poetsen. Ik merk niet eens op dat Pastor al terug is. Hij kan het niet laten om zelf ook mee te werken. Ondanks dat hij er niet op is gekleed, weerhoudt het hem niet om het werk van de Here te doen! 4

Wat staat ons vandaag te wachten? De verdere schoonmaak van pastors kantoor, de hal en de muren naast de trap. Daarna dienen alle muren eerst met grondverf te worden geverfd. Dit hoeft niet netjes te gebeuren dus we hopen dat vele mensen vandaag en van het weekend zich aanmelden zodat we de bovenverdieping kunnen afronden!3

“Een mens kan van alles van plan zijn, maar de Here bepaalt de loop van de gebeurtenissen.” Spreuken 16:1