Om met de deur gelijk in huis te vallen: het spijt me dat ik de laatste tijd niet of onregelmatig heb geblogd. Dus ik ga het vanaf vandaag weer oppakken. Ik doe mijn best en God doet de rest?

Veel mensen vinden het moeilijk om de waarheid te zeggen echter als Christenen dienen we altijd de waarheid te spreken! We proberen het vaak te verbloemen of het op zo’n aardig mogelijke manier toch te zeggen. Wat zegt God Woord eigenlijk hierover? Gods Woord is namelijk voor ons als Christenen de Leidraad!

Jezus zei tegen hem: “IK BEN de weg en de waarheid en het leven. Alleen door Mij kun je bij de Vader komen.” Johannes 14:6 BB
Jezus is dus de waarheid! Maar hoe vaak geven wij mensen niet een “eigen versie” van de waarheid? We vinden het moeilijk om te zeggen waarop het staat omdat het niet op Jezus is gebouwd. God wilt dat we Hem gehoorzamen met ons hele hart en niet voor het oog van de mens zoals mensenbehagers gewend zijn te doen (Efeziërs 6:5-6). Ja maar wat als ik de waarheid vertel en ze nemen het niet aan?
Wie een ander vermaant, zal later meer dank oogsten dan wie vleit met gladde tong.” Spreuken 28:23 NBG51
God heeft niet gezegd om naar mensen hun gezicht te kijken of rekening te houden met hun gevoel als je de waarheid spreekt. Als iemand dan weet goed te doen en het niet doet, is het hem tot zonde (Jakobus 4:17 NBG51). Door de waarheid niet te zeggen, houd je de leugen in stand!!!
Weet (dit) wel, mijn geliefde broeders: ieder mens moet snel zijn om te horen, langzaam om te spreken, langzaam tot toorn; want de toorn van een man brengt geen gerechtigheid voor God voort.” Jakobus 1:19‭-‬20 NBG51
Natuurlijk is het wel de toon die de muziek maakt en is timing hierin ook erg belangrijk! Je kan natuurlijk niet vol emoties het gesprek ingaan. Bid (en vast desnoods) voor uw situatie maar zorg ervoor dat je de persoon wel confronteert. Nederigheid betekent geen vernedering! Ga het gesprek ook niet aan dat je de ander wilt beschuldigen maar stel je juist kwetsbaar op! Kwetsbaarheid is geen zwakte maar kracht! Vertel de ander hoe iets bij je is overgekomen of hoe je iets hebt ervaren. Het Woord van God is zoals het is! Dus zeg het ook zoals het is! Geen gedraai, geen poespas maar recht door zee! Onthoud de waarheid is Jezus Zelf, geef De Heilige Geest ook de kans om de stille naprediker te zijn. Je hoeft niet je punt te maken want dat God makkelijk Zelf!?
zo is mijn woord ook. Ik stuur het uit en het levert altijd vrucht op. Het doet alles wat Ik wil en bereikt datgene waarvoor Ik het wegstuur.” Jesaja 55:11 HTB