Scroll Top

Er is een toekomst en de verwachting van de rechtvaardige wordt niet afgesneden (lees Spreuken 23:17-18)! De vraag die wij onszelf moeten stellen vandaag: Wat verwacht ik eigenlijk van God? Heb ik überhaupt wel een verwachting?

Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.” Jeremia 29:11 NBG51

Bij de meeste Christenen merk ik dat ze een verkeerd beeld hebben van God! Hij zou een scorelijst bijhouden van hun fouten of Hij zou klaar staan met een stok om hen te slaan. Ik word daar best wel verdrietig van, laat staan God Zelf dat Zijn eigen kinderen zó over Hem denken!

Geen één vader geeft toch zijn zoon een steen als hij om een brood vraagt? Of een slang als hij om een vis vraagt? Of een schorpioen als hij om een ei vraagt? Dus ook al zijn jullie slecht, toch kunnen jullie goede dingen aan jullie kinderen geven. Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker de Heilige Geest geven als mensen Hem daarom bidden?” Lucas 11:11‭-‬13 BB
… De enige reden dat u niet hebt wat u wilt, is omdat u God er niet om vraagt. Of u bidt Hem er wel om, maar krijgt niets. Wel, dan hebt u het Hem op een verkeerde manier gevraagd… (Jakobus 4:2‭-‬3 HTB)”

Verwachting is de voedingsbodem voor wonderen. U kunt alleen wonderen verwachten als u leert God te zien voor wie Hij werkelijk is. En omdat God een wonderwerkende God is, verwacht ik wonderen! U ook?