Scroll Top

1Als Pastor en ik aankomen bij het nieuwe kerkgebouw, zijn er alleen maar mannen aan het werk. De schilder is gisteren van start gegaan. En wat leuk om onze broeders Brian en Gilbert uit Rotterdam te zien! Pastors kantoor wordt met structuurverf aangebracht. De hal en de gang moeten er ook aan geloven. Daarna zijn de overige kozijnen en deuren aan de beurt.

Gelukkig komt zr. Jessica binnen want het testosteron gehalte werd mij al te hoog! Zijn wij dan de enige vrouwen voor vandaag? Opeens horen we iemand spontaan zeggen: “Hey, hier ben ik! Er is nog een dame erbij!” Leuk hoor zr. Ilyza dat je er bent!

Terwijl de mannen bezig zijn met verven boven, gaan de dames aan de slag met schoonmaken beneden. De muren worden schoon gemaakt van allerlei vlekken en spinrag. Pastor komt aanlopen en aangezien hij niks van de broeders mag doen, kijkt hij of hij ons kan helpen. Hij besluit de toilet flink onder handen te nemen. Er gaan veel emmers water aan op. 2De tegels worden geschrobd en de wc is nog nooit zo schoon geweest! De vele pogingen om Pastor te laten stoppen met de toilet schoon te maken zijn tevergeefs. “Jezus is de grootste schoonmaker aller tijden. Ik doe precies wat Hij doet! Zijn bedrijfsvoering is nou eenmaal schoonmaken.” De uitspraken van onze voorganger zet ons aan het denken. Jezus Zijn Bloed is het beste schoonmaakmiddel dat er is! Jezus doet altijd een grondige reiniging. Jezus maakt ons namelijk schoon van binnen naar buiten uit.  

3
Over de werksfeer valt niet te klagen. Iedereen is goed gehumeurd en gaat proactief te werk! Het werk wordt met liefde gedaan en dat ervaar je ook!

Tussen de werkzaamheden door, eten en drinken we wat. Er is veel eten gebracht dus van de honger zullen we niet omkomen! Het is fijn om je broeders en zusters beter te leren kennen nu dat je zó bezig bent in het Huis van God. 

D4e broeders hebben hun hart erop gezet om de bovenverdieping af te krijgen. Ze zijn gedreven en er wordt niet veel gesproken. Het enige wat je hoort is de gospelmuziek dat luid uit de boxen klinkt. De tapijtlegger was nog even langs gekomen om de maten op te meten. Zo te zien kan hij al snel komen om tapijt te leggen op de bovenverdieping en de trap! Het is prachtig om te zien dat het nieuwe gebouw steeds meer vorm krijgt. De frisse lichtere verf geeft de kerk meer ambiance.

Ondertussen zijn we klaar met de schoonmaak van de toilet, keukenblok, de muren erom heen en alle deuren. Je kan eindelijk normaal ademhalen. De atmosfeer is in ieder geval niet meer zo dicht door de stof. Wat kunnen we nog meer doen? We besluiten de tuin op te ruimen: Wat een enorme klus zeg! Het lijkt wel of de bouwlieden alles in de tuin hebben gekwakt. Van kapotte toiletpotten tot een halve zak chips en allerlei soorten afval naar een overzichtelijke tuin! Met een voldaan gevoel gaan we naar binnen. We hebben met zijn allen veel werk verzet! Prijs God!

5
De komende dagen wordt de bovenverdieping opgeruimd zodat de tapijtlegger kan beginnen. We willen de ruimte voor de keuken, toilet gaan schilderen. Het nieuwe kerkgebouw voelt steeds meer als thuis. We zijn in ieder geval al begonnen om mooie herinneringen te maken!

“Forward ever, backwards never”