Waarom laat u zich dopen?

De Bijbel zegt dat als u gelooft, dat heeft u gedaan door Jezus aan te nemen, u zich ook dient te dopen om behouden te worden! Lees de volgende Bijbelteksten goed door:

Wie geloofd zal hebben en gedoopt zal zijn, zal zalig worden, maar wie niet geloofd zal hebben, zal verdoemd worden.” Markus 16:16 HSV

Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden.” Romeinen 10:9 HSV

Het belangrijkste is dat u, als doopkandidaat, begrijpt dat de doop voortkomt uit het aannemen van Jezus in uw leven. Op de dag zelf wordt er ook gevraagd: Waarom laat u zich dopen? U laat zich dopen omdat u in Jezus gelooft. Dit dient u in eigen bewoordingen te zeggen!

Wat moet u doen?

Luister voordat u zich laat dopen eerst naar de twee geluidsopnames van de waterdoop les. Deze preken staan in het teken van de waterdoop en geven antwoord op alle vragen met betrekking tot de waterdoop. Belangrijk voor alle doopkandidaten: Op de dag zelf komt u vastend naar de doopdienst totdat u bent gedoopt. De doopkandidaten dienen vastend droog (dus geen eten en drinken) naar de doop te komen. Bij hoge nood/uitzondering: alleen water.

Wat heeft u nodig?

  • Eén nieuwe witte handdoek (nooit eerder gebruikt)
  • Witte kleren (u kunt het beste hieronder donkere onderkleding dragen dit i.v.m. doorschijnen als u uit het water komt)
  • Droge kleding voor na afloop. Er zijn mogelijkheden om u op te frissen. U zult hier ter plekke meer informatie over ontvangen
  • Eigen vervoer/ openbaar vervoer naar de plaats van de waterdoop, deze vindt plaats bij strand Hoge Dijk

Wanneer kunt u zich laten dopen?

U kunt zich te allen tijden laten dopen. Echter zal er geen vaste ‘doop datum’ zijn. De waterdoop zal plaatsvinden hoe de Geest van God het leidt. Dat houdt dus in dat iedereen flexibel moet zijn, net als in de Bijbeldagen, Prijs de Heer!

Hoe geeft u zich op?

Wacht niet langer… Geef uzelf vandaag nog op bij het secretariaat. Dan ontvangt u alle benodigde informatie met betrekking tot de waterdoop. U geeft uzelf op door een mail te sturen naar het secretariaat via: winnersharvestsecretariaat@gmail.com. Zet in het onderwerp “Ik wil mij laten dopen.” U kunt ook na de kerkdiensten naar het secretariaat toe lopen en het persoonlijk aangeven. Er zal dan z.s.m. een datum met u worden ingepland. Onthoudt: uw redding is pas compleet als u bent gedoopt.

Beluister de Bijbelse onderwijzing over de Waterdoop

Hieronder kunt u deel 1 & deel 2 beluisteren van de waterdoop les. 

Deel 1:
Deel 2: