Scroll Top

Tegenwoordig kan je niet uitgaan van “wat you see, is what you get”. Deze wereld wordt met de dag gekker. Het is namelijk niet alles wat je met het blote oog kan waarnemen! Gisterochtend moest ik nog aan mijn kids demonstreren dat onze rijst niet plastic fantastic is. De afgelopen weken stond social media op zijn kop toen plastic rijst nu ook in Nederland is ontdekt! Wat is nou wel echt? 

… Leef in deze ontwrichte, bedorven wereld als zuivere, onschuldige kinderen van God. Want in deze wereld bent u als sterren die het licht van God uitstralen” Filippenzen 2:15 HTB
God wilt dat we echte kinderen van Hem zijn. Geef daarom niemand de kans om iets slechts over je te zeggen. We kunnen dan het verschil maken. Want wij zijn stralende sterren die opvallen tussen de duistere en rebelse mensen van deze tijd.
De hele aarde wacht vol spanning op het moment dat duidelijk zal worden wie de kinderen van God zijn. Want de aarde is veroordeeld tot een zinloos bestaan. Een bestaan dat wordt beheerst door dood en bederf, hoewel niet uit eigen vrije wil. God heeft dat gedaan als gevolg van de zonde. Maar er is hoop (Romeinen 8:19‭-‬20)!!! Dit is het geheim: Jezus leeft in u. Hij is Dè Hoop op Gods heerlijkheid (Colossenzen 1:27 HTB)! Jezus is Dè Weg, Dè Waarheid en Het Leven (Johannes 14:6)! U bent dus echt en u dient Jezus dus ook echt te laten zien! U vertegenwoordigt namelijk Jezus hier op aarde. U bent voor sommige mensen de enige Bijbel die ze ooit zullen lezen! U bent het uithangbord voor God. Mensen behoren door uw levensstijl doorverwezen te worden naar God Zelf.
U bent als zout voor de wereld. Maar als het zout zijn kracht verliest, hoe moet je het dan smaak geven? Waar is het dan nog goed voor, behalve om weggegooid en door de mensen vertrapt te worden.  U bent het licht van de wereld, een stad op een berg kan iedereen zien. Men steekt immers geen lamp aan om er vervolgens een emmer overheen te zetten? Die lamp moet toch op een standaard staan en licht geven voor iedereen in huis? Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan uw goede werken zien, zullen zij uw hemelse Vader verheerlijken.”
Mattheüs 5:13‭-‬16 HTB