Gisteravond kwam ik laat thuis van een intensieve conferentie. Ik wist dat ik vandaag het ochtendgebed van 05:00 moest leiden in de kerk. Als je Gods Wil doet dan is Zijn Genade ook beschikbaar om het te blijven doen. Toch was ik verbaasd dat ik bekrachtigd op stond. God is namelijk zo liefdevol dat Hij Zichzelf elke keer weer laat zien! Hoe kan iemand dat voor lief nemen? Ook al zou ik moe zijn op gestaan, het zou in deze niets uitmaken. Waar sommige mensen nog de ruimte hebben om te verzaken in de dingen van God, is dat voor mij geen optie meer. Ik heb besloten Jezus te volgen en met alles wat daarbij komt! Ik ben een levend offer aan Hem.

Ik zeg u daarom, vrienden, dat u zich helemaal aan God moet wijden. Temeer omdat Hij u al zijn liefdevolle goedheid aanbiedt. Laat uw lichaam een levend offer zijn, heilig, zodat het een vreugde voor God is. Dat is de beste manier waarop u God kunt dienen.” Romeinen 12:1 HTB
Gehoorzaamheid is God veel meer waard dan offers brengen. Hij heeft liever dat u naar Hem luistert dan dat u Hem religieus dient. Want rebellie is net zo erg als toverij, en koppigheid is net zo erg als aanbidding van afgodsbeelden (1 Samuël 15:22‭-‬23). Het dienen van Jezus moet u ook wat kosten! Als je alleen maar houdt van mensen die ook van jou houden, krijg je geen beloning. Dat doen zelfs huichelaars. Als je alleen maar vriendelijk bent voor jouw vrienden, doe je niets bijzonders. Dat doet immers iedereen (Mattheüs 5:46‭-‬47).
Hieraan zullen allen weten, dat jullie discipelen van Mij zijn, als de liefde onder jullie is.” Johannes 13:35
In de liefde wandelen gaat ten koste van jezelf! De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk. Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerds heeft gedaan. Liefde is niet blij met oneerlijke dingen, maar met de waarheid. Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig. De liefde schiet nooit tekort en verdwijnt nooit (1 Corinthiërs 13:4‭-‬8 BB).
Toen zei Jezus tegen zijn leerlingen: “Als je bij Mij wil horen, moet je stoppen met voor jezelf te leven. Je moet het kruis opnemen en Mij volgen. Want als je je leven [ voor jezelf ] wil houden, zul je het juist verliezen. Maar als je je leven opgeeft voor Mij, zul je het juist redden. Wat heb je eraan als je alles hebt wat je hebben wil, maar het kost je je leven? En wat kun je geven in ruil voor je leven?” Mattheüs 16:24‭-‬26 BB