Bijbelstudieplan 2019:

Vandaag lezen we:
Genesis 17: 1-27;
Genesis 18: 1-33
Mattheüs 6: 25-34
Mattheüs 7: 1-23
Spreuken 1: 8-19

– Voedsel voor uw Overdenking Dag 8 –

• Genesis 12: 4
• Genesis 16: 1-4

We zijn allemaal het slachtoffer geweest van onze eigen methoden om Gods plan voor ons leven te volbrengen. En aan het einde van die weg zijn teleurstellingen. We zijn hier niet om Gods visie voor ons leven te vervullen in ons eigen kunnen. Lot was een sluier voor Abraham omdat hij op Lot rekende om zijn erfgenaam te worden.

De vele keren dat we steunen op ons eigen inzicht is het struikelblok geweest voor het volbrengen van Gods doel voor ons leven.

De reden waarom we afhankelijk zijn van ons inzicht is omdat we altijd maar in controle willen zijn. Laat me het zo stellen God heeft ons inzicht niet nodig, maar wij aan de andere kant hebben Zijn Wijsheid nodig, die zit in de specifiekheid van Zijn onveranderende Woord.

Lot was Abraham zijn eigen kunnen geworden en werd nu de sluier die ervoor zorgde dat Abraham niet verder kon zien dan zowel zijn omstandigheden in het verleden als heden.

Wat is de sluier in ons leven die we niet gewillig zijn los te laten zodat Gods glorie kan manifesteren?

We zouden er allemaal voor moeten kiezen om God te vertrouwen en sluiers van ons leven te verwijderen. Dat betekent mensen of dingen die God ons niet heeft gevraagd om te dragen.

Weet u dat het een stuk makkelijker is om Diegene te vertrouwen Die ons heeft geroepen om Zijn werk door ons heen te doen in plaats van dat we vertrouwen op onze eigen inspanningen?

Onthoud dat het Gods strijd is en Zijn plan en niet die van ons.

Veel zegeningen in Jezus naam.

Overdenk het!!!!