Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Leviticus 15-17
Marcus 15

-Voedsel tot overdenking dag 67-

• Marcus 12: 38-40

Vaak volgen we mensen omdat ze onze emoties aanwakkeren met hun uitspraken. Een goede boom staat bekend om de vruchten die hij produceert. De enige reden dat we iemand moeten volgen, zou niet gebaseerd moeten zijn op de dingen die we van hen ontvangen of hun mooie uitspraken maar door de vruchten van rechtvaardigheid die in hun persoonlijk leven te zien zijn.

“En in [de loop van] Zijn leer zei Hij: Hij waarschuwde hen voor de bijbelgeleerden. ‘Zij houden ervan in deftige kleren rond te lopen om op te vallen,’ zei Hij. ‘Zij vinden het heerlijk om op straat eerbiedig gegroet te worden. In de synagoge en aan tafel zitten zij graag op de voornaamste plaatsen. Maar houd ze in de gaten! Zij maken de weduwen zelfs hun huis afhandig. En voor de vrome schijn zeggen zij lange gebeden op. De straf die zij krijgen, zal daarom zwaarder zijn.”

De bovenstaande bijbeltekst spreekt over mensen die in praktijk behoren te brengen wat ze prediken en de weg te banen voor anderen om te kunnen volgen. Maar zij zijn zelf gevangen door hun eigen prediking.

De Bijbel zegt: “Pas op voor valse profeten. Zij komen naar u toe en doen zich voor als onschuldige schapen. Maar in werkelijkheid zijn het verscheurende wolven
[Ez. 22:27.] Aan hun doen en laten kunt u zien wat zij zijn, zoals men een boom kan herkennen aan zijn vruchten. U hoeft aan doornstruiken geen druiven te zoeken en aan distels geen vijgen. Als u wilt weten of een boom goed of slecht is, kijk dan naar zijn vruchten. Aan een goede boom komen geen slechte vruchten en aan een slechte boom geen goede.”

Daarom heeft God ons ook gezond verstand gegeven om na te denken. We moeten leren kijken naar de vruchten van mensen, voordat we ze volgen.

Tegenwoordig volgen velen mensen zonder de vruchten van dichtbij te bekijken.

Wees wijs, laat niemand u misleiden. Een mens wordt herkend aan zijn vruchten.

Kom niet bedrogen uit!

Veel zegeningen in Jezus Naam!

Overdenk het en handel ernaar !!!