Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Exodus 15-16
Mattheüs 28: 1-20
Psalmen 21: 8-13

-Voedsel voor uw Overdenking Dag 45-

•Exodus 5: 8-19

De kinderen van Israël werden verdrukt met hard werken omdat farao dacht dat ze aan het lanterfanten waren en dat ze daarom eisten ze om hun God te aanbidden of offers te brengen. Hij zag geen reden waarom ze moesten achterlaten wat ze aan het doen waren, om God te aanbidden. Met andere woorden, farao zei omdat je niets te doen hebt, vraag je me daarom je te laten gaan.

Als we zijn verklaring nader bekijken, kunnen we een geweldige waarheid eruit halen waarom sommige mensen doelloos zijn. Hoewel dat in het geval van de Israëlieten niet zo was.

Een bemoeial is iemand die van de ene plaats naar de andere gaat om zich te bemoeien met mensen of hun neus in zaken te steken omdat ze doelloos zijn. Bemoeials zijn een wandelend magazijn vol van verwarring en er komt niets constructiefs uit hun mond. In feite zijn ze als giftige adders die rond gaan om het leven van mensen met hun woorden vergiftigen.

Het Woord van God zegt: “Laat dus niemand uwer moeten lijden als moordenaar, of dief, of boosdoener, of als een bemoeial.”

“Maar tegelijk wennen zij zich eraan de huizen rond te gaan bij gebrek aan bezigheid, en niet alleen zonder bezigheid, maar ook bezig met praatjes en al te bezig met het spreken over onbehoorlijke dingen .”

“Wij horen namelijk, dat sommigen onder u zich ongeregeld gedragen, door geen werk te verrichten, maar bezig te zijn met wat geen werk is.”

Dit zijn mensen die opzettelijk weigeren om iets met hun tijd te doen. Ze werken niet, maar besteden hun tijd aan roddelen. Het zijn praatjes makers. Ze weten alles van anderen behalve zichzelf. Soms horen we mensen zeggen: “… ik was gewoon in de buurt, dus ik dacht ik kom even langs om “hallo” te zeggen.” En voor u het weet, resulteert het gesprek van de ene roddel naar de andere en bent u aan het eind helemaal uitgeput.

De reden daarvoor is dat die praatjes maker of bemoeial zojuist uw geest en verstand heeft vervuild met goddeloze zaden.

We zouden moeten leren dergelijke mensen nooit in ons leven te tolereren. We zijn hier met een doel. Iedereen zonder doel die zijn handen niet wil gebruiken om te werken, hoort niet dicht bij u te staan.

We moeten onze omgeving (de mensen om ons heen) van dichtbij bekijken en beginnen elk persoon te vermijden die niet productief omgaat met hun tijd. Het maakt niet uit of die persoon dicht bij ons staat of niet.

Weiger doelloos te zijn en tolereer geen bemoeials om u heen. Doe de deur dicht.

Productieve mensen zullen u inspireren om voorspoedig te zijn, terwijl onproductieve mensen u zullen helpen alles te vernietigen wat u heeft geprobeerd op te bouwen.

Kijk uit met bemoeials!

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie !!!!!!