Scroll Top

Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Job 25-29
Mattheüs 21: 33-46
Mattheüs 22: 1-14
Psalmen 18: 7-15

-Voedsel voor uw Overdenking Dag 33-

• Spreuken 10:24
• Job 3:25
• Jesaja 41:10
• 2Timotheüs 1: 7

Angst is het tegenovergestelde van geloof. Angst komt voort uit vertrouwen op ons eigen kunnen, maar geloof is een product van God gegeven aan iedereen die afhankelijk is van Hem voor redding. Angst is ook het product van onze oude natuur, maar geloof is het product van de nieuwe mens in Christus. Dat is de reden waarom het Woord van God zegt: “Wat de goddeloze vreest, dat overkomt hem, maar Hij vervult de wens der rechtvaardigen”.

Met andere woorden, onze angsten zullen nooit tot stand komen zolang onze hoop is op De Christus Die in ons leeft. Het is niet nodig om bang te zijn, want we zijn niet van de goddeloze wiens kinderen geen hoop hebben. Maar wij zijn de gerechtigheid van God in Christus. Hij (Jezus in de persoon van de Heilige Geest) in ons is onze hoop der heerlijkheid. We moeten leren onze ogen op Hem te richten en Hem onze vertrouweling maken. Dus, zal Hij onze angsten in geloof veranderen, worstelingen in kracht en verzoekingen in getuigenissen, en zorgen veranderen in viering.

Wij zijn de compromisloze rechtvaardigen in Christus en God zal altijd doen wat Hij heeft beloofd.

Jobs vrees manifesteerde omdat hij vertrouwde op zijn eigen kunnen.

We zijn niet door onszelf gemaakt maar we zijn gemaakt door God. Als gevolg daarvan rekenen we op Gods kunnen om het werk in, door, voor, op en met ons te doen en dus niet in ons eigen kunnen.

Het Woord van God zegt: “vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand .”

Het is niet nodig om te vrezen want de strijd is niet de onze, maar die van God.

Vrees niet, want onze angsten zullen niet tot stand komen en God heeft beloofd om ons de verlangens van ons hart te schenken.

Voorzeker zullen we allemaal de manifestatie zien van de verlangens van ons hart.

Zeg het hardop; “ Mijn angsten zullen niet tot stand komen, maar God zal de verlangens vervullen die Hij in mijn hart heeft geplaatst in Jezus Naam. ”

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie!!!