Bijbelstudieplan 2019

Vandaag lezen we:
Genesis 49: 1-33
Genesis 50: 1-26
Mattheüs 17: 14-28
Mattheüs 18: 1-9
Psalm 15: 1-5

-Voedsel voor uw Overdenking Dag 25 –

• Genesis 45: 5-8
• Romeinen 5: 8
• Matteüs 18:35

Vergeving is niet de afwezigheid van de verkeerde dingen die ons zijn aangedaan. Het is de acceptatie van het feit dat er kwaad of onrecht ons is aangedaan, maar dat we weigeren toe te staan ​​dat het over ons regeert.

Jozefs familie had hem verkeerd behandeld, maar hij weigerde toe te staan ​​dat wat ze hem hadden aangedaan, effect zou hebben op zijn omgang met hen. Hij weigerde zelfs om er leven in te blazen, omdat hij God Zijn Hand erin zag, Die juist hun slechte bedoelingen tegen zijn leven gebruikte, om zijn dromen in vervulling te brengen.

God gebruikt altijd onze uitdagingen om iets moois van ons te produceren. In feite is wat we zijn geworden vandaag de dag een product van de uitdagingen die we in het verleden hebben meegemaakt.

Het is makkelijk om te vergeven wanneer we ons focussen op wat Jezus voor ons deed toen we nog zondaars waren.

Wanneer we niet vergeven, zetten we onze bestemming gevangen en blokkeren we zo ook de stroom van Gods goedheid en barmhartigheid jegens ons.

Vergeving bevrijdt ons om toegang te krijgen tot die dingen die God voor ons leven heeft bestemd.

Ik geloof dat Jozef in de plaats was, die God voor hem had, omdat hij ervoor koos om te vergeven.

Er is voorziening en een plaats van invloed die God heeft voor een ieder. We moeten echter leren om de pijnlijke dingen die ons zijn aangedaan in het verleden los te laten. Zodoende kunnen we grijpen dat wat God voor ons heeft.

Vandaag is de tijd van herstel en totale vrijlating. De simpele sleutel om dit te ervaren, is het volgende: vergeef en weet ook dat de strijd niet de onze is, maar die van God.

Veel zegeningen in Jezus Naam.

Overdenk het en kom in actie!!!!!